Det är med viss svindel vi gör entré på den nyöppnade krogen Supper på Tegnérgatan en lördagskväll. Den långa heltäckningsmattan som leder oss in till själva restaurangen föreställer nämligen grov kullersten och kan därmed klassas som synfälla.
Kitchiga konceptrestauranger har ju aldrig varit särskilt populärt i Sverige, här förlitar vi oss på gamla goda stilrena klassiker när det ska ut och dineras. Men just därför känns Supper som en frisk fläkt. Krogen är en del av Stureplansgruppen, vilket direkt avspeglas på klientelet. Baren har en central plats i lokalen och där skymtar vi gamla som nya dokusåpadeltagare frottera sig med diverse klubbprofiler. Vilket absolut inte är dåligt i det här fallet. Bara kul.
Matmenyn är i princip som en smula mer avancerade tacos eller tapas, och är varierande prisvärda. En minimal skål med någon sort svinstark salsa för femtio kronor blir kvällens stora frågetecken, medan flera av de matigare smårätterna får oss att jubla.
Vid vårt besök var servicen något av en besvikelse, men ingenting som inte kompenserades vid påminnelser. Det slår oss trots bortglömda efterrättsbeställningar att vi faktiskt gillar Supper. Den ambitiöst svulstiga och sydamerikanska kåkstadsinredningen i kombination med den kryddstarka maten fungerar alldeles utmärkt som start på vår helgkväll.
Men det är inte maten vi kommer att återbesöka Supper för utan snarare den utpräglade LA-känslan. Hit kommer man sent för att äta, och stannar till sent för att dricka, innan man beger sig vidare ”ut i natten”.