I det gamla bageriet på Hantverkargatan vid Kungsholms Torg huserar sedan en tid tillbaka restaurangen Styrelsen Bar & Bistro. En kvarterskrog av det klassiska slaget med en trevlig om än något förutsägbar meny.
Det första som slår oss när vi kommer in i lokalen är hur samtliga övriga gäster garanterat är om inte födda och uppväxta, så åtminstone boende på Kungsholmen. Det bådar såklart gott att krogen till synes har stammisar och vi beställer tryggt två förrätter samt en råbiff modell större för 235 kronor. Även vetskapen att krögarduon bakom krogen är densamma som den bakom Pastis i Gamla Stan gör oss förtröstansfulla.
Servisen är uppmärksam och trevlig och det dröjer inte lång tid innan såväl bröd som två glas fatöl från Carnegiebryggeriet står på bordet. Nästan lika snabbt därefter får vi in rätt nummer ett, en Chevre Chaud med saltbakade betor för det facila priset 100 kronor. Tryffelrisotton för 125 kronor är något salt men krämig och med ett nära perfekt tillagat ris som erbjuder lagom mycket motstånd. Råbiffen är fullt duglig och serveras även den med klassiska tillbehör. Ett stort plus i kanten för de förmodligen trippelfriterade pommesen som förgyller rätten.
Styrelsen erbjuder överlag en trevlig men, som vi nämnde inledningsvis, kanske en smula förutsägbar upplevelse. Visst skulle man kunna skoja till det med ett par lite mer innovativa huvudrätter och tillbehör?
Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 02, 2016.