Sjömagasinet

Daniel Eriksson 14:27 5 Dec 2007
Sjömagasinet
Klippans Kulturreservat, 775 59 20

Tre-fyra ingredienser är tillräckligt för en rätt, ett par till och jag blir förvirrad. Två är, för mig, idealet. Mindre än så blir…tråkigt. Undantaget havets Jan Bernadotte – hummern. Jag skulle kunna gå på bio med en hummer utan att oroa mig för att besvara frågorna om vad som egentligen befinner sig i akvariumet bredvid mig. Och där någonstans i drömmarnas land glider vi in på Sjömagasinets hummermeny.
Två dagar efter hummerpremiären och artiklar om hummerpriser och nya rekord sitter jag på Magasinet och har hummersoppa med havskräftscarpaccio och hummertartar, sallad på nykokt svensk hummer med tamarillos, apelsinvinägrett och tomatkrutonger, sjötungsfilé med champagnesås och hummer, bondbönor samt rostad vitlökscrème framför mig. Och med briljanta vinval. Särskilt en fin Blanc de Blanc från Leclaire – Gaspard.
Rätterna gör mig stum av beundran. Jag skulle kunna beskriva hur saker, smaker och ting leker i min mun, men det är för er att upptäcka. Detta år eller nästa. Det räcker med att säga att detta är ett kök som levererar samtliga förväntningar man har. Och lite därtill. Vi har klagat något på lunchen, men detta är något helt annat. Detta är mästerligt.
Stad: 
Lokal: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!