Gårdagens meny på Uppåt Framåt bestod av en åtta Vodka Tonic. En åtta Vodka Tonic är bra om man ska måla om hemma och behöver ta bort färg från väggarna. Mot sådant missbruk finns ett, bara ett, motgift: Leif Mannerströms Sjömagasinet. Mina relationer till Leif Mannerström och personalen är inte särskilt spända eller krävande eftersom ingen någonsin begär att man ska engagera sig särskilt mycket känslomässigt. Det är en väldigt lättsam stämning här, men få för den skull inte för dig att de är ytliga. Det är de inte. Tvärtom. De vill säga, visst får de mig ängslig och nere ibland, men det är bara när de inte har plats för mig på uteserveringen när solen skiner eller när hummern är slut. Men det sker sällan. Oftast är jag väldigt lycklig med människorna här. Börja gärna med att luncha ute i det fria på den fantastiska uteserveringen och kombinera en proteinrik, fantastisk delikatessmeny med frisk havsluft. Den pyttelilla fisksoppan med nybakat bröd har precis det måttet av kärlek jag behöver för att ta mig vidare till fyra olika sorters sill. Sill, denna lilla krabat, hur många fantastiska former kan de egentligen komma i? Många. Efter laxen och krabbklon är man så mätt att man tror man är färdig. Det är man inte. Man kan göra mycket på Sjömagasinet. Titta på ett foto på Bono. Besöka fina toaletter bara för att spegla sig. Det finns en hel del saker till att sysselsätta sig med. Men man är inte färdig med Sjömagasinet förrän man umgåtts med en hummer och den härliga sjötungan. Någonstans mellan dessa rätter vill man ringa hem till farmor och berätta att det finns fisk i himlen. Man är redo att möta Jesus. Jag ber om två Panodil för säkerhets skull, reser mig upp och går sakta mot ljuset och pärleporten. God bless you, Leif.
Öppet: mån-fre 11.30-14.00, 18.00-22.00 och lör 17.00-22.00.
Stad:
Lokal: