Foto: Martin Henningsson.

Sensum

Redaktion 11:51 3 Feb 2017

”Sensum skulle lika gärna kunna ha varit namnet på ett av Landstingets vilorum”, skojar vi, innan vi stegar in på Norra Bantorgets senaste krogtillskott. Och visst hittar vi någon slags själslig ro här, men det beror nog snarare på vår belåtenhet under och efter middagen mer än någonting annat.

Bakom denna ambitiösa kvarterskrog står Katarina Kaselli, tidigare restaurangchef på deVille, tillsammans med Johan Tengsved och Mikael Wretman, båda med meriter från Oaxen Slip. Menyn är av blandad europeisk karaktär och utgörs av ett dussin mindre och mellanstora rätter. Vill man dela så delar man, annars går det lika bra att sköta sig själv också, får vi förklarat för oss.

Vi skålar i Marc Pesnots trevliga ”La Bohéme” (120 kr/glaset eller 525 kr/flaskan) och förintar varsin krokett med pancetta- och manchegofyllning medan vi lusläser menyn. Valet – eftersom vi delar och tänkte pröva lite av varje ikväll – faller på sex mellanrätter. De kommer in tre i taget och peakar någonstans vid den underbart fettiga grissidan med pumpakräm, mandel och grönkålschips (180 kr).

Ordet ”peakar” skulle i vanliga fall antyda att det också finns dippar att hänga upp sig på, men så är inte riktigt fallet på Sensum idag. Allt är väldigt gott. I vanliga fall skulle vi även kunna lyfta fram den eleganta slätvaren med svartrot, dill och gurka (155 kr) här, eller börja yra om komplexiteten i den långkokta oxsvansragun med tagliatelle och parmesan, eller be er att genast vallfärda till hjärttartaren med rödbeta, märg och ättikachips (160 kr) – men det skulle inte tjäna någonting till. Sensums meny är nämligen levande, vilket betyder att den förmodligen har hunnit bytas ut både en och tre gånger innan du har samlat dina trupper för att dinera här.

Förutsatt att vi inte lyckades pricka in den enda dagen på året då mat, dryck och service klaffade råder vi er att besöka Wallingatan 40 snarast. Det lär bli svårt att hålla detta ställe hemligt länge till.

Adress: 
Wallingatan 40
Telefon: 
08-411 32 82
Hemsida: 
Öppettider: 
tis-fre 11.30-14.00, tis-lör 17-00
Stad: 
Lokal: 
1 Visa kommentarer (1)

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Eatnam

Hörnlokalen på Odengatan och Västmannagatan har länge brottats med vad som verkade vara en förbannelse. Kanske har den nu brutits.

Timber

Efter att arga snickaren lämnade Timmermansgatan har den kämpat sig upp som ett restaurangstråk.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!