Rosen Bar & Dining

Redaktion 14:29 2 Mar 2011

Inredningen ser ut som något Jokern och Barbapappa designade senast de var ute och rökte svamp. Men likväl är de chockrosa slash tuggummiturkosa möblerna en livgivande färgklick i den annars så grå vinterkvällen.

Lounge-musiken vaggar in oss i ett skönt flower power-flum, och vi känner oss tillräckligt crazy för att beställa drinkar genomgående till vår svenskspanska tapasmeny. Och genast tänder den charmanta personalen på alla cylindrar och trollar fram den ena klockrena kombinationen efter den andra. De ger prov på att det här är Malmös bästa ställe för drinkar.
Maten är god, överraskande god. Smekande smaker på tallriken blandar sig med de minutiöst och omsorgsfullt preparerade drinkarna i glaset. Detta är knappast en meny som sätter någon på prov eller lämnar minnen för livet, men smakerna är vänliga och ytterst välbalanserade. Vi njuter av en hjort med sammetslen kålrots-puré och trumpetsvamp, och en mycket fin jordärtskockssoppa med en kanske väl försiktigt halstrad pilgrimsmussla. Tyvärr har någon tappat saltkaret över vår råraka med sikrom, men det är säkert en engångsföreteelse.
Då den helt fönsterlösa restaurangdelen inför våra ögon dukas om till frukostmatsal bryts illusionen något, och det förbättras inte av att rummet kvällen igenom fungerar som genomfart för toalettsugna bargäster. Vi bestämmer oss för att de fluffiga blondinerna och de spända boysen som hänger i baren just denna kväll inte inbjuder till något ytterligare häng. Men en avslutande tropisk drink till desserten har värmt våra hjärtan, och vi vandrar ut i den dystra natten med rosor på kinden och solsken i blick.
 

Öppettider: 
mån–lör 11.30–14.00, 17–22, sön stängt.
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bao Bao

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang.