Restaurang Hjerta

Redaktion 13:57 31 Mar 2010

Långt ute på Skeppsholmen i en rustik före detta varvsmiljö ligger ett nykläckt Hjerta. Krogen drivs av samma trio som ligger bakom restaurangerna i såväl Moderna Museet som Arkitekturmuseet. Färgen har knappt torkat i den smakfullt renoverade lokalen som hyser restaurangen.

Att kalla läget för idylliskt skulle vara som att påpeka det faktum att påven har en rolig mössa. Vågklucket utanför de stora fönstren gör Hjerta till ett perfekt ställe för en första dejt. Romantiskt utan att vara ostigt. Och avsaknaden av bekväma transportmedel kan även ses som en ypperlig möjlighet till en promenad på tu man hand. Vi värmer upp med getostgratinerade betor och tar på rekommendation av vår glasögonprydde servitör även in ett skeppsbröd med torsk och chorizo. Det senare är Hjertas specialitet men påminner misstänkt mycket om en stenugns-bakad mozarellapizza. Må så vara en förträfflig sådan. Sältan biter tag i smaklökarna som om torsken vore levande.

Boeuf Skeppholmen, som är restaurangens variant på Boeuf Bourgogne, är däremot snarare småtrist än smakrik. Trots smäcker servering i en personlig liten gjutjärnspanna och för fräschörens skull separerade beståndsdelar lämnar den sin ägare med ett rungande ”Jaha?”. Den stora lyckträffen på menyn visar sig till slut vara ankkorven som serveras i en delikat rödvinssås med perfekt sötma. Dagtid serveras det lunch i samma lokaler och denna är av samma kvalitet som kvällsmenyn. Möjligen är det därför ett mer prisvärt alternativ, även om kostnaden för ett tvåmannabesök kvällstid knappast heller är av den astronomiska arten. Ungefär en tusenlapp landar du på efter en tvårätters måltid med alkoholhaltiga drycker.

Må så vara att personalen inte är helt intrimmad och någon beställning glöms bort. Men ambitionen och intresset för gästens välbefinnande finns tydligt där och misstagen kompenseras på lämpligt sätt.

 

Adress: 
Slupskjulsvägen 28b
Telefon: 
611 41 00
Hemsida: 
Öppettider: 
mån–fre lunch 11.15-14.00, middag 17-22, lör 12-22, sön 12-21.
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!