Långt ute på Skeppsholmen i en rustik före detta varvsmiljö ligger ett nykläckt Hjerta. Krogen drivs av samma trio som ligger bakom restaurangerna i såväl Moderna Museet som Arkitekturmuseet. Färgen har knappt torkat i den smakfullt renoverade lokalen som hyser restaurangen.
Att kalla läget för idylliskt skulle vara som att påpeka det faktum att påven har en rolig mössa. Vågklucket utanför de stora fönstren gör Hjerta till ett perfekt ställe för en första dejt. Romantiskt utan att vara ostigt. Och avsaknaden av bekväma transportmedel kan även ses som en ypperlig möjlighet till en promenad på tu man hand. Vi värmer upp med getostgratinerade betor och tar på rekommendation av vår glasögonprydde servitör även in ett skeppsbröd med torsk och chorizo. Det senare är Hjertas specialitet men påminner misstänkt mycket om en stenugns-bakad mozarellapizza. Må så vara en förträfflig sådan. Sältan biter tag i smaklökarna som om torsken vore levande.
Boeuf Skeppholmen, som är restaurangens variant på Boeuf Bourgogne, är däremot snarare småtrist än smakrik. Trots smäcker servering i en personlig liten gjutjärnspanna och för fräschörens skull separerade beståndsdelar lämnar den sin ägare med ett rungande ”Jaha?”. Den stora lyckträffen på menyn visar sig till slut vara ankkorven som serveras i en delikat rödvinssås med perfekt sötma. Dagtid serveras det lunch i samma lokaler och denna är av samma kvalitet som kvällsmenyn. Möjligen är det därför ett mer prisvärt alternativ, även om kostnaden för ett tvåmannabesök kvällstid knappast heller är av den astronomiska arten. Ungefär en tusenlapp landar du på efter en tvårätters måltid med alkoholhaltiga drycker.
Må så vara att personalen inte är helt intrimmad och någon beställning glöms bort. Men ambitionen och intresset för gästens välbefinnande finns tydligt där och misstagen kompenseras på lämpligt sätt.