Rekas

Redaktion 09:07 29 Aug 2022

Beläget på Söderkulla, i direkt anslutning till köttbutiken med samma namn och ägare, ligger hamburgerrestaurangen Rekas.

Vid en första anblick utifrån ser inte Rekas mycket ut för världen. Uteserveringens stora trädäck gör att man snarare får känslan av att det här är en kvarterskrog i en valfri svensk småstad än en hamburgerrestaurang i förorten.

Väl inne på Rekas ändras dock bilden och det känns lite som att man slungas iväg till den amerikanska södern. Ur högtalarna strömmar countrymusik. Väggarna består av bränd träpanel och på panelen hänger typisk amerikansk 50-talsreklamskyltar av Coca Cola i plåt. Lokalen är fullt av folk och framförallt familjer.

Vi beställer en ”Malmö Smash” som är en dubbel cheeseburgare och vi beställer även en halloumiburgare. Cheeseburgaren är väldigt klassisk och den har karamelliserad lök och pickles i sig. Köttet är väl tillagat. Köttet är smashat och har en tydlig stekyta. Halloumin är väldigt bra friterad och har en tydlig yta men med ett mjukt inre. Den har även färsk chili i sig vilket ger burgaren en tydlig hetta. Brödet till burgarna är mjukt och luftigt men gör inget större väsen av sig. Pommesen är, tyvärr, ganska intetsägande. Vi får betala 130 kronor för den dubbla cheeseburgaren och då ingår pommes och dryck. För halloumiburgaren med dryck och pommes får vi betala 110 kronor.

Det gör något med en att köttet till burgarna kommer från köttbutiken precis bakom där det hängt och blivit mört. Det gör att Rekas som koncept blir lite mer intressant än andra hamburgerkedjor som nu poppar upp överallt i stan. Rekas är lite mer personligt än de ställena.

Och av just den anledningen är Rekas väl värt ett besök. Plus att Rekas är mer Malmö än de kedjor som nu börjar ta plats i stan. Ett hamburgerställe på Söderkulla där inredningen går i bränt trä och som spelar amerikansk country besöker vi mer än gärna igen.

Adress: 
Tornfalksgatan 9
Hemsida: 
Öppettider: 
mån-sön 11-22
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 08, 2022.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bao Bao

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang.