Råkultur

Redaktion 16:23 10 Jul 2009Bakom Råkultur ligger Esperantogänget från en trappa upp i samma hus. Bara en sådan sak att den ambitiösa lyxriggen med Michelinstjärna i lasten håller i rodret gör att förväntningarna blir minst sagt skyhöga.

Och vi blir inte ett dugg besvikna. Redan efter inledningen med en misosoppa berikad med kycklingdumplings, Råkulturs pickles (restaurangens variation på kimchi), algsallad samt en fullkomligt ljuvlig bläckfiskhistoria som försiktigt kramar om smaklökarna med alla sina åtta armar är vi knockade. Det experimentella inslaget från Esperanto har inte anammats på Råkultur men omsorgen om detaljer har fått följa med. Till exempel serveras den påföljande sashimin omgärdad av en kolsyredimma som varligt sprider ut sig över bordet. Varje liten fisk, räka och omelett har dessutom belönats med små toppingar av chilimajonnäs, misoemulsion eller något annat liknande fyndigt.

Personalen lyckas med konststycket att vara både professionell, avspänd och lagom humoristisk på en och samma gång. Priserna är sett till kvaliteten förhållandevis humana och för en knapp femhunka kommer vår ensemble undan med tidigare nämnda misosoppa, en handfull smårätter, en mellansushi och sashimi. Allt detta tillsammans med det inför sommarens after work införskaffade alkoholtillståndet och den nyöppnade uteserveringen gör att betyget inte kan bli något annat än full pott.

Öppettider: 
tis–lör 12–21.
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!