Plockepinn

Redaktion 11:30 29 Mar 2007

Maten på Möllevångens krogar har som utmärkande drag att ge mycket för pengarna, men sällan med finess och skärpa. Men det börjar äntligen sakta röra sig åt rätt håll. Nattklubben och kulturföreningen Inkonst hade otur i början att få en krogpartner som försökte servera komedimat som ingen ville ha. Nu är det helt nya ägare, bland annat gänget bakom fantastiska 1 rok, och det märks att kvaliteten och talangen äntligen har flyttat in. Ett stort tack till alla inblandade. Numera heter krogen Plockepinn. Gåtfullt och flummigt namn, men verkligen supervass mat. Alla rätter är i tapasstorlek, alltså små munsbitar. Variationen är stor, typ 25 rätter, allt från perfekt och lätt friterad polenta för 30 kr till halstrad tonfisk med lime och chili för 60 kr. Shiitakesalladen med tomat och koriander är lätt och fin och något av det bästa och finast avvägda i stan just nu. Bland desserterna finns en gateau på lätt saltad choklad serverad med lite creme anglais och olivolja. Den kan verkligen ätas tre på raken om ingen stoppar dig, en verkligen lysande liten skapelse. Vill du däremot bli mätt och räknar med middag rusar notan snabbt iväg, minst sex rätter krävs om du ska klara kvällen. Vinerna är ok men blir säkert bättre, samma sak med spriten. Men när sommaren är här kommer den här tapasbaren vara hetast i stan, så glöm inte att boka bord redan nu.

Öppet: mån-tor 11.30-22.00, fre-lör 11.30-22.30.

Plockepinn
Bergsgatan 29, 040 23 37 50

Stad: 
Lokal: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Gerege

Sedan övertagandet av klassiska Mongolian Barbecues lokaler på Södra Promenaden 2017 har Gerege varit ett spännande tillskott på Malmös restaurangkarta.

Krogrecension: Sushi Rebellion

I våras skrev vi om faktumet att antalet sushirestauranger som poppade upp i Malmö höll god takt med antalet barn som förlöstes i babyboomen på 40- till 60-talet. Sushi Rebellion var en av dessa, som vi dessutom uppmärksammade i samband med att det blev klart att man skulle slå upp portarna.