Foto: Jakob Kaae
Vid det här laget har i stort sett varje lokaltidning uppmärksammat faktumet att jeansmogulerna Björn Atldax, Sanna Atldax och Karl Grandin åter slagit sina mjölpåsar ihop och gjort gemensam sak i en pizzeria på Upplandsgatan.
Bakom det putslustiga namnet gömmer sig en surdegspizzeria där råvarorna står i centrum. Omkring en hundring får du dega för kreationer dressade med bland annat lufttorkad entrecote, parmesanost och timmermanskorv. Till det serveras Ramlösa, sockerdricka och punkisar. Fina råvaror men inget fancy. Och avslappnat är förmodligen den känsla kreatörerna helst av allt vill förmedla. Pizzorna smakar överlag dessutom helt okej och känns lite fräschare än din lokala prånglare. Salladen och färska grönsaker överlag lyser dock med sin frånvaro, vilket känns trist då detta är ett vidöppet område för förbättringar. Det är dock svårt att inte tycka om det sympatiska konceptet och dess skapare. Lika svårt som det är lätt för ens medtrafikanter att lista ut vad man har gjort då man befinner sig i kommunaltrafiken på väg hem. Pizzahatt saknar nämligen allt vad man kan förvänta sig i ventilationsväg och du kan gott räkna med att lukta ost i minst en vecka efter ditt besök.