Pizzahatt

Redaktion 16:16 16 Dec 2010


Foto: Jakob Kaae

Vid det här laget har i stort sett varje lokaltidning uppmärksammat faktumet att jeansmogulerna Björn Atldax, Sanna Atldax och Karl Grandin åter slagit sina mjölpåsar ihop och gjort gemensam sak i en pizzeria på Upplandsgatan.

Bakom det putslustiga namnet gömmer sig en surdegspizzeria där råvarorna står i centrum. Omkring en hundring får du dega för kreationer dressade med bland annat lufttorkad entrecote, parmesanost och timmermanskorv. Till det serveras Ramlösa, sockerdricka och punkisar. Fina råvaror men inget fancy. Och avslappnat är förmodligen den känsla kreatörerna helst av allt vill förmedla. Pizzorna smakar överlag dessutom helt okej och känns lite fräschare än din lokala prånglare. Salladen och färska grönsaker överlag lyser dock med sin frånvaro, vilket känns trist då detta är ett vidöppet område för förbättringar. Det är dock svårt att inte tycka om det sympatiska konceptet och dess skapare. Lika svårt som det är lätt för ens medtrafikanter att lista ut vad man har gjort då man befinner sig i kommunaltrafiken på väg hem. Pizzahatt saknar nämligen allt vad man kan förvänta sig i ventilationsväg och du kan gott räkna med att lukta ost i minst en vecka efter ditt besök.

 

Adress: 
Upplandsgatan 9B
Öppettider: 
tis–sön 11.30–15.00 (siestastängt) 16.30–20.30
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!