Foto: Martin Henningsson.

Pat’s Place

Redaktion 10:23 17 Dec 2018

Efter att under fem års tid ha drivit en thaikiosk i Bagarmossen uppfyllde Pat Prommeenate i slutet av 2017 sin livsdröm, och öppnade sin första egna fullskaliga restaurang. Resultatet blev Pat's Place, en modern thailändsk tapaskrog längst ner på Folkungagatan. 

Krogen är spartanskt inredd, och kanske inte det mysigaste vi har skådat, men om atmosfären fallerar något sett till interiören är det gastronomiska desto bättre. Krogen erbjuder smårätter för mellan 65 och 115 kronor, och lite beroende på vad du väljer blir du mätt på ett par tre stycken. Bäst gör sig såklart Pat's Place om ni är ett sällskap som delar på ett gäng rätter för hela bordet, även om det kanske inte är ett bordsskick som passar alla.

Vi inleder med en laddning No more nuggets (65 kronor) att nibbla på medan vi sveper en kall och läser igenom resterande meny i lugn och ro. Strax landar en perfekt friterad kyckling med aioli framför oss, och vi lägger en beställning på ytterligare fyra rätter för två. 

Sedan går det fort. I rasande fart kommer en thailändsk avokadoröra med rispapper (85 kronor), ceviche på lax (85 kronor) och fiskkakor in på bordet. De sistnämnda kanske mer likt plättar i formen, men precis som både cevichen och avokadoröran väl avvägda i sälta och sötma. Kanske något försiktiga sett till hettan dock. 

Desto bättre fart är det i långkoket Nana in my heart (85 kronor) som görs efter Pats mormors hemliga recept, samt bathing duck (85 kronor) som består av anka och tropiska frukter som badar i röd curry. 

Allt som allt landar vår nota på knappt 600 kronor efter denna trevliga holmgång av thailändska tapas, och det råder ingen tvivel om att vi kommer fortsätta återvända till Pat's Place många gånger under en överskådlig framtid. 

Adress: 
Folkungagatan 140
Hemsida: 
Öppettider: 
Öppet: dagligen 11-22.
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 12, 2018.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!