Foto: Martin Henningsson.

Paraden

Redaktion 16:20 10 May 2017

Biograf Paraden i korsningen Valhallavägen och Erik Dahlbergsgatan invigdes redan 1932. Den senaste tiden har lokalerna fungerat som kontor, men i början av året tog Bockholmengruppen över dem och snart stod gruppens tionde restaurang i ordningen färdig. 

Paraden är numera en typisk kvarterskrog i samma stuk som syskonet Nytorget 6, med en cocktailbar på nedervåningen och matsal på den övre. Inredningen är flott med gulddetaljer och på den ganska kortfattade menyn står (givetvis) en handfull paradrätter, flankerade av smårätter samt några större serveringar att dela. Vi fastnar för en italiensk skogskanin för 240 kronor samt kalvfärsköttbullar för 170. 

Den confiterade gynnaren kommer snart in i sällskap av oxmärg, riven tryffel och parmesansås. Det är nu vi är glada att ingen av oss beställde någon förrätt. Anrättningen är goffig som en amerikansk brunch och det rentav rinner saft ur mungiporna. Det är givetvis också förrädiskt gott. Köttbullarna spelar därför något av en andrafiol under kvällen, även om dessa också är välsmakande är den medföljande tomatsåsen en smula för mjäkig. 

Till Paraden går du för att bli rikligt mätt (vi spanar även in "salladerna" vid bordet bredvid, som toppas med ett kycklingspett stort som en barnarm). Det är goffigt och gott, till en rimlig peng. Med andra ord en välkommen kvarterskrog i ett område som väl behövt precis en sådan.

Adress: 
Valhallavägen 147
Hemsida: 
Öppettider: 
Mån-ons 07:30-00:00, tor-fre, 07:30-01:00, lör 10-01, sön 10-00.
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Borasco

Det är inget dåligt samlat cv som ligger till grund för Tjärhovsplans nya restaurang och bodega.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!