Pancho Villa

Redaktion 14:14 18 Jan 2018

Vi har ätit buffé på den nya finskägda mexikanen vid Zinken där Bajens damhockeylag firade sin 3-0 seger över SDE HF med en "Segerbira !".

Häromdagen besegrade Hammarbys hockeydamer SDE HF inför 54 åskådare i Zinkens ishall. Efter matchen gick de till Pancho Villa, den nya mexikanska restaurangen som ligger på Ringvägen 12. Restaurangen har lagt ut flera screenshots på spelarnas instastorys på restaurangens Facebooksida. "Nyöppnade @panchovillasodermalm bjuder hela laget på mat. så jäkla gott!", "Segerbira !" och "Till alla bajare där ute! 59 :- för en STOR Red Stripe på flaska!" står det i några av dem.

När jag kommer in på restaurangen ett par dagar senare står mannen bakom kassan och pratar i telefon. Nedanför disken finns en griffeltavla med texten "Aptit är hungerns lyxutgåva – Sokrates" (en fras jag googlar när jag kommer hem och upptäcker att Sokrates, som jag misstänkte, aldrig har sagt). När han lagt på gör jag min beställning.
– Hej! Jag skulle vilja ha en buffé och en STOR Red Stripe på flaska.

Det visar sig att en STOR Red Stripe verkligen är en STOR Red Stripe. Han hämtar en 70 centilitersflaska av den jamaicanska ölen och ett glas.
– Det viktigaste först, säger han.

Buffé är ett franskt ord som betyder att man får äta så mycket man vill. Lunchbuffén består av två olika rätter. Rätterna varierar från dag till dag. I dag är det kyckling stroganoff och enchiladas med långkokt fläsk. Dagen innan var det mexikanska köttbullar och pasta pytt a la pancho enligt menyn, men till min besvikelse hade de lunchstängt då. Jag var så nyfiken på vad pasta pytt a la pancho var.

Maten får man ta ur lådor som för tankarna till skolmatsal. Bredvid står två skålar med nachos som folk får ta med händerna, men efter att ha ätit en Vapianogummibjörn som gjorde mig kräksjuk i tre dagar äter jag inte saker som serveras på det sättet. Inredningen är kulturell appropiering gone wild. Lampskärmarna som hänger över varje bord är sombreros. På fönstren är det ett tryck med en man i sombrero som står lutad mot en kaktus. Bredvid hänger en signerad Hammarby bandy-tröja.

Maten då? Det finns någon gammal sönderretweetad tweet som är typ "Om man går fort och ler mycket så märker ingen att man är ful". Det är inte sant. Om man är ful så syns det ändå. Vad som däremot är sant är att om man har mycket stark sås och tuggar fort så märks det inte att maten är äcklig. På Pancho Villa har de mycket stark sås. Alltså, de har stora kvantiteter stark sås. Såsen är inte mycket stark. Den är ganska stark. Enchilad...asarna? ligger under ett tjockt täcke stark sås. Kyckling stroganoffsåsen (eller strogranoff som det stod på menyn) är stark. På alla bord står en flaska stark sås om man av någon outgrundlig anledning skulle vilja ha mer. Sjukt nog är flaskan på mitt bord nästan tom.

Jag förstår ju att det långkokta fläsket inte är gott. Jag förstår även att kyckling stroganoffen inte är god. Men jag märker det inte. Det smakar bara starkt. Medan jag äter bläddrar jag i á la carte-menyn. När jag ser att de har en hamburgare som heter "mexikanska revolutionen" förstår jag att ingen som jobbar med den här restaurangen har någonting med Mexiko att göra. 

Adress: 
Ringvägen 12
Öppettider: 
mån-tors 11-21, fre-lör 13-23.30 sön 13-21
Stad: 
2 Visa kommentarer (2)

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!