På Ris

Redaktion 12:09 2 Aug 2019

Precis när du går in på saluhallen passerar du På Ris på höger sida. Trots det missar vi det, och tvingas gå en lång runda bland ostar, ramen, grillade mackor och burgare innan vi sluter cirkeln vid ingången. Hungern är alltså på topp. Stackars oss. 

På Ris tog över Bunches tidigare yta i Malmö Saluhall hösten 2018 och drivs av Fredrik Kassam och David Fredriksson, två välkända ansikten i Malmös krogliv. Två år tidigare öppnade de nämligen Falafel & Burgers som ligger alldeles bredvid och tidigt i år öppnade duon thailändska Soi 29 tillsammans med Johanna Jarevik och Alexaner Norén. 

På På Ris är pokébowls med rå fisk och syrliga smakkombinationer i fokus. Jag beställer in en Sesame Salmon (135 kr) baserad på lax i sesam och soja, med spicy majo, ananas- och chilisalsa och friterad lök. Mitt sällskap väljer tonfisk istället för lax och går på det lite starkare alternativt Spicy Tuna (135 kr) med spicy majo, avokado och samma chilisalsa som den förstnämnda. För att släcka törsten väljer vi en citronlemonad och en kombutcha. 

Maten levereras snabbt i de runda skålarna och vi börjar njutandet. Den råa fisken är fräsch, portionerna är stora och lagom balanserade med salsa och klibbigt ris. Vi förvånas över hur lätt det är att äta med pinnar, trots de många ingredienserna, men tack vare risets konsistens går det alltså alldeles utmärkt. 

Någon enstaka tonfiskbit har kvar en bit brosk vilket gör att vi tvingas lägga någon bit åt sidan och mitt sällskap är inte lika förtjust i ananas- och chilisalsan som jag är. Inte för att den på något sätt är dålig, utan snarare den enskilda åsikten om att inte ha ananas i mat. Gillar man inte ananas är rekommendationen att istället välja extra avokado eller annat tillbehör för en guldpeng extra. 

Mängden fisk är riklig i båda rätterna och bidrar till en alldeles lagom mättnad med en hälsosam touch. 

Vi kommer gärna tillbaka, även om 135 kronor ibland kan kännas lite tufft för en vardagslunch, men vid lite lyxigare tillfällen och jobbmöten är det här ett bra alternativ.

Adress: 
Gibraltargatan 6
Hemsida: 
Öppettider: 
mån-tor 10-19, fre 10-21, lör 10-17, sön 11-16
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 07, 2019.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Mygel

Ett gammalt lokstall i ett slitet och blåsigt hamnområde är kanske inte den mest konventionella platsen att öppna en restaurang i.

Krogrecension: Gerege

Sedan övertagandet av klassiska Mongolian Barbecues lokaler på Södra Promenaden 2017 har Gerege varit ett spännande tillskott på Malmös restaurangkarta.

Krogrecension: Sushi Rebellion

I våras skrev vi om faktumet att antalet sushirestauranger som poppade upp i Malmö höll god takt med antalet barn som förlöstes i babyboomen på 40- till 60-talet. Sushi Rebellion var en av dessa, som vi dessutom uppmärksammade i samband med att det blev klart att man skulle slå upp portarna.