Nook

Redaktion 14:50 2 Apr 2014

nook.jpg


Claes Grännsjö värvades till The Flying Elk från den välkända Göteborgskrogen Kock&Vin för ett år sedan. Strax därefter meddelade han att han slutade och i vintras fick vi veta att hans första egna krog var på gång. Den forna Kock&Vin-kollegan Alexander Bäckman rekryterades och tillsammans tog de över Aarts gamla lokaler på Åsögatan 176. Inredningsmässigt är lokalen sig ganska lik, men helt trendriktigt bohemiskt har tryckta menyer bytts ut mot en griffeltavla och besticken tar du själv ur en metallburk mitt på bordet.

 

Genremässigt påminner Nook om den typ av krog vi kanske är mer vana att möta i städer som Köpenhamn eller London. Utbudet är sparsmakat men på uppsidan får du en trerättersmeny från 300 kronor jämnt. Vi retar aptiten med ett par sliders i form av porkbuns med pickels och sticklök samt salmalax med forellrom och pepparrot, där båda är på en sådan nivå att vi utan tvekan hade kunnat äta oss mätta på dem, och ger oss sedan i kast med menyn. I kvällens ingår läckerheter som råbiff på oxinnanlår och torskrygg med krabba. Samtliga rätter är hopparade med minutiöst utvalda tillbehör och det är svårt att inte älska de svartrötter, ostronemulsioner och den friterade lök som exempelvis förgyller råbiffens presentation. Detsamma gäller torsken som serveras med en puréad bouillabaisse som lätt hade kunnat serveras à part som en fristående rätt.

 

Den avslutande ingefärsglassen med chokladsorbet och nötter rundar sedan av likt en palate cleanser som hintar om mer godsaker. Som ni säkert har förstått är i stort sett allting som serveras väldigt gott, även om inga riktiga överraskningar dimper ner. 

 

Nook har i största utsträckning satsat på säkra kort i form av råvaror som det är lätt att tycka om, i ett utförande som känns självklart. Det ska bli kul att se exakt hur bra krogen kan bli när de har blivit varma i kläderna och tar ut svängarna. Vi kommer garanterat att följa denna utveckling på mycket nära håll. 

 

Adress: 
Åsögatan 176
Telefon: 
702 12 22
Hemsida: 
Öppettider: 
ons–lör 17–23, menyer för 300–400 kr.
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 03, 2014.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!