Myiakodori

Redaktion 07:33 5 Oct 2020

Mitt under brinnande pandemi hängde kockduon Max Inazawa och John Forssell upp skylten ovanför sin popupkrog i Söderhallarna. Sedan 2018 driver duon tillsammans projektet Miyakodori med ambitionen att öppna en japansk restaurang. I väntan på att hitta rätt lokal för detta arrangerar de två kockarna alltifrån matkurser till catering och popups. Den nuvarande etableringen i Söderhallarna kommer att hålla öppet fram till slutet av november och menyn kretsar kring japansk husmanskost.

Huvudfokus matmässigt ligger på donburi, en japansk risrätt som toppas med olika tillbehör, varmt som kallt. Det är också precis vad vi beställer vid vårt första besök på Miyakodori. Dagens anrättning kommer med kyckling, och är en mustig historia som för tankarna till vår första måltid vid vårt första besök i Tokyo. Det var på en bakgata i Shibuya på ett hak som inte såg något ut för världen överhuvudtaget, men precis då som nu överträffar fingertoppskänslan i smakkombinationen alla förväntningar. Det är helt enkelt väldigt gott. 

Vid besök nummer två bestämmer vi oss för att prova tonkatsun – en rätt som i matgrupper vållar minst lika mycket diskussioner som Ramen. Utan att sticka ut hakan för mycket väljer vi att beskriva den som en japansk variant av en wienerschnitzel som äts med ris och således befinner sig i samma universum som tidigare nämnda donburi. Även denna är habil om än något mer subtil i smaken. Vi sväljer ner anrättningen med några klunkar Hitachino nest beer och konstaterar att Söderhallarnas fått en popup som förmodligen är det bästa köpcentret kan erbjuda i matväg. 

Vi hoppas verkligen att Max och John får sin japanska restaurang mycket snart, den gången i en fast tappning. Det här är för bra för att Stockholm ska behöva vara utan. 

Adress: 
Medborgarplatsen 3
Telefon: 
076 63 27 139
Hemsida: 
Öppettider: 
mån–ons 10-18, tor–fre 10-23, lör 10-16, 18-23
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 10, 2020.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Borasco

Det är inget dåligt samlat cv som ligger till grund för Tjärhovsplans nya restaurang och bodega.

Krogrecension: Petri

Petter Nilsson har tidigare bland annat ansvarat för driften på Spritmuseums restaurang och drivit restauranger i södra Frankrike.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!