Mr Chang’s Baozi & Sushi

Redaktion 12:12 22 Mar 2019

Långt ifrån fine dining, saluhallar, trendig rawfood och sprakande cocktails ligger Kronprinsens foodcourt. Ja, du läste rätt. Kronprinsen har mer att erbjuda än tomma lokaler, en klädbutik för pensionärer, två apotek och Restaurang Översten (vila i frid). Det gamla köpcentrumet som får Entré att påminna om La Fayette har även en tom foodcourt som är lika öde som marknaden i den fantastiska filmen Spirited Away

Men som krogrecensent i Malmö ska man inte stirra sig blind på läget. Och vem har sagt att maten måste vara bättre i den flådiga saluhallen bredvid Malmö Live? Man ska inte döma utsidan och så vidare. Nåväl, vi tog oss med raska steg mot köpcentrumet som Gud glömde och bestämde oss för att testa Mr Chang’s Baozi & Sushi. 

Restaurangen är en typisk lunchrestaurang i foodcourt-stil och skulle se mycket trevligare ut om den var placerad på till exempel centralstationen. Det första intrycket blir tyvärr lidande av lysrörsljuset och det nästintill folktomma möblemanget, förutom ett bord som används av två män i någon form av yrkesuniform, som sitter och dricker kaffe i pappersmugg med varsin medtagen Twix. 

Beställningen görs vid kassan och vi bemöts direkt av trevlig service. Jag själv bestämmer mig för att ta en klassisk pad thai för 75 kronor och mitt sällskap vågar sig på ramen för 79 kronor, som presenteras som en nyhet på menyn. Menyn i sig är en typisk mix-asiatisk lunchmeny innehållandes såväl sushi som nudelrätter med bland annat friterad kyckling och entrecôte. Maten lagas på beställning i det öppna köket vilket ger ett härligt os innan det är dags att hämta maten på en bricka. Trots att vi befinner oss i en miljö som är tråkigare än en vårdcentrals väntrum piggar pad thaien upp. Tyvärr ser den inte mycket ut för världen och portionen är ganska liten, men nudlarna är smakrika med god stekyta och råvarorna lagom krispiga även om de är alldeles för få. Det mesta av rätten består tyvärr av nudlar och stekt ägg.

Den ramen vi får in är desto skönare för synen och även om den är långt ifrån spektakulär så får den klart godkänt i betyg. Buljongen är hemgjord och fläskköttet är långkokt och lagom mört. Verkligen över förväntan för 79 spänn i den här miljön. Pad thaien når inte alls samma nivå som ramen och om jag någon gång beger mig in i Kronprinsens mörker igen är valet självklart. Ett stort plus får Mr Chang’s Baozi & Sushi också för det öppna köket som gör att man slipper stirra ut på det deprimerande öde stol- och bordslandskapet. Slutsatsen blir ändå att Mr Chang’s förtjänar bättre och om man har vägarna förbi är det värt att beställa ramen och dryck för under hundringen. 

Adress: 
Regementsgatan 52
Hemsida: 
Öppettider: 
mån-fre 11-18:30, lör 12-16
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Gerege

Sedan övertagandet av klassiska Mongolian Barbecues lokaler på Södra Promenaden 2017 har Gerege varit ett spännande tillskott på Malmös restaurangkarta.

Krogrecension: Sushi Rebellion

I våras skrev vi om faktumet att antalet sushirestauranger som poppade upp i Malmö höll god takt med antalet barn som förlöstes i babyboomen på 40- till 60-talet. Sushi Rebellion var en av dessa, som vi dessutom uppmärksammade i samband med att det blev klart att man skulle slå upp portarna.