Maya

Redaktion 11:40 21 Sep 2022

Det första som slår en när man kommer in i Mayas nya lokaler är att det är större, ljusare och fräschare lokaler än de som man tidigare huserade i. I mars gick flyttlasset från Spångatan och i maj öppnade man upp på Drottninggatan. Och man förstår varför flytten blev av för den mexikanska restaurangen. Det här är en dynamisk lokal med gråa tegelväggar, högt i tak och med två våningar.

Vi välkomnas och blir direkt placerade vid ett bord långt in i lokalen. Tyvärr försvinner lokalens ljus och charm ju längre in man kommer i lokalen och vi blir placerade intill en vinkyl.

Vi börjar med att beställa in vitt vin från fat och en öl på flaska. Vinet är kallt, enkelt och ganska lättdrucket. Servitören rekommenderar oss att beställa in vars två rätter från menyn och vi lyder. Maten kommer in snabbt. Först får vi in tostadas, som är en hård majstortilla, med plommontomater, rökt ost, chilirostade solrosfrön och mejram. Vidare beställer vi också in en rätt bestående av fermenterad, vit sparris, jalapeño och ost- och potatisskum. Båda rätterna är väldigt vällagade, välbalanserade och sticker inte iväg på något håll rent smakmässigt.

En andra omgång mat kommer in. Den här gången kommer först en grillad aubergine med valnötter, shiitake och pasillasås. Den här rätten var inte vår favorit. Sedan får vi in tonfisk toppad med en vinägrett av habanero och dillfrön på en bädd fermenterad melon, avokado. Och den här rätten var annorlunda. Det var en speciell upplevelse att äta dill tillsammans med en tydlig hetta från habaneron.

Prismässigt ligger maträtterna mellan 80 och 210 kronor. För hela kalaset betalar vi 715 kronor.

Maten på Maya är vällagad, det råder det inget tvivel om. Servicen är bra och där finns det inget att anmärka på. Prismässigt är det okej. Men. När vi summerar upplevelsen är vi inte särskilt mätta och vi blev placerade långt in i ett mörkt hörn av lokalen där vår enda ljuskälla kom från en vinkyl. 

Vi har haft bättre helhetsintryck när vi lämnat en restaurang än när vi lämnar Maya.

Adress: 
Drottninggatan 36
Hemsida: 
Öppettider: 
Stad: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bao Bao

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang.