Matkultur på Erstagatan har sedan starten 1995 försett söderborna med rätter från all världens håll och kanter. Nöjesguiden bestämde sig för att testa om den snart femtonåriga krogen åldrats med värdighet.
Rätterna serveras som vanligt till största delen på kontinentalt vis och kommer i liten eller mellanstorlek sånär som på ett tretal rejälare doningar. Rätterna härstammar från världens alla hörn. Här möter vildsvinsfrikadeller pekinganka, biff tataki möter musselcocktails och bland de större rätterna uppmärksammar vi framför allt den pepparstekta nebraskabiffen med karamelliserad endive. Smakerna och dofterna samsas med sorlet i den orangefärgade lokalen och bildar en symbios av internationalism och hemtrevlighet. En höjdpunkt bland de tidigare nämnda rätterna är dumplingskorgen vars ljuvliga sojasås passar utmärkt till tatakibiffen också. Lägg till detta ett generöst utbud handplockade viner, flasköl och digestifs samt den sympatiska personalen och humöret kan inte bli mycket bättre. Petmoster skulle möjligtvis kunna gnälla lite på portionernas storlekar. Två smårätter blir verkligen för lite, medan en liten och en stor eller tre små blir för mycket. Men vem i hela världen bryr sig om sådana petitesser när krogupplevelsen i övrigt är nästintill fulländad. Det är precis såhär en kvarterskrog ska vara.