Marie Laveau

Redaktion 17:51 28 Feb 2012

Att komma in på en trekrog dagen efter det att några hundratal fatöl, shots och drinkar har gjort sitt med klientelet kan ibland verka deppigt. Solen som natten innan lyste med sin frånvaro lyser nu snarare upp skavanker, dammtussar och osminkade vinternunor. När vi kommer till Marie Laveau tidigt en söndag förmiddag blir vi därför glatt överraskade av hur det inte syns ett spår av gårdagens festligheter. Istället är lokalen fylld av välmående dinks som ivrigt går loss på menyerna och de rätter som dessa förmedlar. Brunchen består av idel amerikanska läckerheter med ursprung såväl strax norr som söder om den mexikanska golfen. Eller vad sägs om grilled fish taco med en ljuvlig tomatsalsa, breakfast burritos så stora att de är nästintill osunt mättande eller en tuna melt med ost som flyter likt en lavaström längs kanterna på den stekta smörgåsen. 

Bland tillbehören hittar man alltifrån klassiker som knaperstekta bacon och friterade lökringar till grillad grapefrukt och chili. Precis som på kvällsmenyn kommer nästan alla dessa till löjeväckande låga priser och det är svårt att inte spåra ur fullständigt. Farligast är förmodligen milkshaken som mäklar en större portion äppelpaj med vaniljsmak, både i mån av smak och mättnad. Kanel, äpplen och kaksmulor i ett till brädden rågat glas modell större. Om du mot förmodan skulle ha rum kvar efter denna holmgång, eller tid nog att sitta så pass länge att den värsta mättnadskänslan lagt sig, finns det inget som borde stoppa dig från att gå lös på ett par praktexemplar av den amerikanska pannkakan. Imman jobbar sig ganska fort tät på insidan av restaurangens fönster och då lokalen fylls på tämligen fort kan det vara en god idé att boka bord ett par dagar innan. Det här är nämligen en brunch som dödar den mesta av konkurrensen på området. 

Adress: 
Hornsgatan 66
Telefon: 
668 85 00
Hemsida: 
Öppettider: 
Öppet för brunch sön 12–17, brunchrätter 60–120 kr, tillbehör 15–45 kr.
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!