MamaWolf

Redaktion 08:09 25 Apr 2016
Har du provat okonomiyaki tidigare? Nej, vi tänkte väl det. Nu finns den japanska pannkakan iallafall på Södermalm i Stockholm. 
 
Okonomiyaki är en japansk typ av matpannkaka som kommer i en mängd olika utformningar med minst lika många tillbehör. Namnet är en sammansättning av två japanska ord – okonomi som betyder "som du vill" och yaki som betyder "grillad" eller "bakad". MamaWolf är så vitt vi vet först ut i Sverige med att servera delikatessen i Stockholm, och detta görs sedan ett par veckor tillbaka i ett hål i väggen på Timmermansgatan. 
 
Den blott drygt 10 platser stora restaurangen är inrymd i en före detta italiensk glass- och delibutik och överpedagogiskt inredd enligt 1-2-3-principen. Först bestämmer du antal, sedan typ av okonomiyaki, och slutligen en okazu, eller sidorätt som det heter på svenska. 
 
Low carb okonomiyaki med luftfriterad kyckling.

In kommer en bricka vars innehåll mest ser ut som en efterrätt på ett bättre bageri, men utgörs av en en näringsriktig maträtt. Pannkakorna har en krispig textur på utsidan och en fluffig insida. Lite som en blandning av falafel och ungspannkaka, särskilt low carb-varianten med mandel- och kokosmjöl istället för vete. Anrättningen känns överlag både nyttig och mättande. Kycklingen är airfried istället för djupfriterad, och pannkakorna är sitt utseende till trots relativt lätta. 
 
På dryckessidan får vi nöja oss med läsk eller matchate då MamaWolf åtminstone ännu inte har några rättigheter. Men å andra sidan är krogen inte något ställe som lämpar sig för en längre sittning, utan snarare en snabblunch eller middag på stående fot. 
 
MamaWolf är hur som helst ett minst sagt välkommet tillskott i den snutt av Hornsgatan som börjar utvecklas till något av Södermalms matepicentrum. 
Adress: 
Timmermansgatan 15
Hemsida: 
Öppettider: 
mån–fre 11:30–20:00, lör 12–19
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!