Malay Köket

18:17 24 Nov 2009Att särskriva kan vara på ont och gott. Gott när det är avsikligt och ger en rolig innebörd, blir en snackis eller helt enkelt ser bättre ut visuellt. Ont när det framkallar syftningsfel och blir svårt att hitta på internet.

Malay Köket har vid vår första visit enligt kyparen haft öppet i 20 dagar. Att dessa inte har räckt för att skaffa alkoholtillstånd, serveringsvana eller någorlunda kryddad mat är tyvärr ganska uppenbart, vilket är extra tråkigt då det malaysiska köket annars är välkänt för sina spännande och smakrika kryddningar. Såväl kök som servering fungerar överlag hellre än bra. Ambitionen finns emellertid där och menyn innehåller bland annat en mängd spännande fruktjuicer. Personalen är dessutom mycket tillmötesgående om än en aning påträngande. Kommentaren om det knappt rörda riset (”gillar du inte ris?”) hade vi till exempel klarat oss utan. Vi hoppas på en snar uppryckning av såväl kök som servis men tills dess får nog Malay Köket fungera som ett halvdant lunchhak i brist på annat.

 

Öppettider: 
mån–fre 10.30–21.00, lör–sön 12–21.
Stad: 

Fler recensioner

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.