Love Food Café

Redaktion 14:52 7 Feb 2014

Marie Laveaus bakficka Love Food Café må ha begränsade öppettider, men är bra mycket mer än en slumpmässig lunchkrog. Tanken är på papperet hysteriskt enkel: gör din egen sandwich genom att välja huvudpålägg, sås, topping och tillbehör. Men hemligheten ligger i det gemensamma köket med systerkrogen. Bland påläggen som precis som hos storasyster kännetecknas av den amerikanska söderns långkokskultur ryms alltifrån pulled pork via portobellosvamp till chili på sötpotatis. Det är enkelt, gott och framför allt brutalt vällagat. BBQ-kycklingen som visar sig vara en av vinstlotterna på menyn är exempelvis tillagad sous-vide på exakt temperatur under 24 timmar, och smakar givetvis därefter. 

De tiotalet såserna är alla hemkokta, och listan rymmer bland annat självmördaren Bourbon Apricot som är något av det starkaste vi har ätit på denna sida jordklotet. Precis som hos konkurrenter såsom Vigårda finns lyckligtvis även ett flertal öl på tapp till humana priser, så tungan kan återhämta sig i lugn och ro.

 

Adress: 
Hornsgatan 66
Telefon: 
668 85 00
Hemsida: 
Öppettider: 
mån–fre 11–17, mackor från 99 kr.
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 01, 2014.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!