LoCali

Redaktion 12:01 2 Oct 2017

För er som har bott under en sten kommer här en lista på saker det inte har rådit någon brist på det senaste året: 1) maträtter presenterade som ”bowls” och 2) personer som skojar om hur tokigt det är med maträtter presenterade som ”bowls”.

Av alla beskämtade skålhistorier därute finns det få som har fått utstå lika mycket mobbing som poké bowlen. Det är nästan som att undertiteln ”– som sushi, fast omonterad” har ingått på köpet när denna hawaiianska trendrätt har word of mouth-färdats sin väg genom storstäderna. Tänker man efter är det ju inte helt orimligt att det har blivit så. Ris, rå fisk och tillbehör kan väl bara uppbringa så många konnotationer.

På LoCali – beläget precis till vänster när man kommer in i Mitt Möllans food court – viger man hela sin gärning åt just poké. Nischat? Jo, absolut, men det ska man få vara. Särskilt om man gör det så pass bra som gänget på LoCali.

Bakom satsningen står Samer Rabie, tidigare verksam på Sturehof och Green Matmarknad. Idag, som så många andra dagar förut, trängs en salig mix av språkkursare, filmregissörer och sjuksköterskor utanför hans ände av lokalen. Det är inte en slump. LoCali är troligtvis bäst i stan när det kommer till poké.

Idag väljer vi en spicy tuna poké och en chili tofu poké (89 kr/st). Förstnämnda tonfiskdoning utgörs bland annat av vårlök, jalapenõskivor, picklad rättika och srirachamajo. På toppen vilar en klump starkt rödorange masago (eller loddarom som det heter på svenska) – en spännande detalj som osökt för tankarna till sushi igen. Texturmässigt vägs rätten upp av en välkommen näve hemmagjorda jordärtskockschips. Det gör stor skillnad.

Den andra varianten är snarlik i uppbyggnad, men skiljer sig ändå på ett par punkter. Sjögrässallad, krispig vitlök och chiliponzu är fina smakkomplement till de puffiga tofukuberna. Det här är uppenbarligen en riktigt bra poké bowl, det här också, men samtidigt går lite av fräschören förlorad när den råa fisken inte finns med i ekvatationen.

Adress: 
Claesgatan 8
Telefon: 
0761-63 97 63
Hemsida: 
Öppettider: 
mån-tors 11-16, fre 11-18, lör 12-16
Stad: 
Lokal: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Bistro de Paris Det slår det mig ibland att jag besöker det franska köket för sällan. Köket som brukar vara ett säkert kort med sin bœuf bourguignon som värmer i vinterkylan.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!