Livs

Redaktion 10:32 30 Jul 2019

Bjurholmsplan är ett sådant där kvarter på Södermalm man lätt glömmer bort att det finns. Självklart inte om du bor där då, det hade varit befängt, men det är inte ett naturligt genomfartsområde.

Detta är också charmen med Bjurholmsplan, då det känns som att tiden saktar ner något så fort man svänger runt hörnet från Ringvägen och kommer in på innergården som omsluts i bostadshus. Samma genuint avslappnade känsla sköljer över en när man kliver ner i källarlokalen som tidigare huserade den vietnamesiska restaurangen Saigon, och sedan i höstas går under namnet Livs. 

Det första vi möts av är ett för restaurangens storlek imponerade utbud av hantverksöl på fat. Ett par handfull olika titlar trängs på tavlan ovanför baren, samtliga sympatiskt nog tillgängliga i olika storlekar. Vi inleder med ett par smakprover samtidigt som vi ögnar igenom den kortfattade menyn som består av några snacks, tre mellanrätter och någon större. Konceptet är enkelt – råvarunära och i säsong. Smakerna förhållandevis enkla. 

Vi inleder med lite grillade pimientos fyllda med Almnäs tegel, en utsökt kombination och perfekt som försnacks då rätten har den fina egenskapen att den lockar till mer ätning. Efter detta raka vägen vidare till en sashimi med alltifrån makrill till bonito. Anrättningen är habil, men kanske inte superspännande så att vi sitter på nålar. Bättre är då de varma rätterna i form av ankbröst respektive en väl avvägd gnocchi med svamp, hasselnötter och comté som är lika delar tjusig som välsmakande. 

Till maten väljer vi ett glas naturvin på Grenache, som funkar mer eller mindre till samtliga rätter. Men den stora behållningen är det alkoholfria alternativet i form av druvmusten Carignan 1930 som är något så ovanligt som ett vuxet och välsmakande alternativ till vinet. Plus i kanten för det. 

Allt som allt landar notan för ett sällskap av två personer som inte tittar närmare på priserna precis över tusenlappen, vilket får sägas vara klart prisvärt sett till den upplevelse Livs levererar. 

Adress: 
Bjurholmsgatan 18
Telefon: 
08-452 28 00
Hemsida: 
Öppettider: 
tis-ons 17-23, tor-lör 17-00
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 07, 2019.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!