Slagen biff med vitlök och shimeisvamp

Ling Long

Redaktion 12:38 23 Sep 2015

För många år sedan låg en av Stockholms bästa kinakrogar på Lästmakargatan och gick under namnet Halv Trappa Plus Gård. Nu har delar av gänget bakom denna, minus krögaren Erik Videgård, gått ihop för den nya etableringen Ling Long.

Bakom satsningen som huserar på Story Hotel står Umur Telmen, Anna Viola Edman och Alex Sehlstedt.

Förutom Sichuanköket är gastronomin inspirerad av Singapore och Bali, medan namnet härstammar från den kinesiska modetidning med samma namn som gavs ut i Shanghai i början av 30-talet. Den direkta översättningen blir ungefär "elegant and fine", vilket stämmer bra överens med inte bara restaurangens inredning utan även uppläggningen av de rätter som kommer in på bordet. 

Menyn är uppdelad på rått, grillat, ångat och brässerat, och storleksmässigt klarar du dig på 2-3 rätter lite beroende på vad du väljer. Bäst är givetvis att plocka in rätter till hela bordet och gå dela allt, vilket vi gör. 

In kommer först en rå slagen biff med massor av vitlök samt shimeisvamp (också känd som svartpoppel), för 135 kronor. En rätt som senare visar sig vara en av de absolut starkaste inslagen, tätt följd av två gånger tillagat fläsk – en utsökt rätt vi känner igen från Videgårds meny på Halv Trappa. Därefter går det fort, så håll i er nu. En parad av friterade räk- och kycklingbollar med majonnäs som bär en fin krispighet, brässerade kamben som faller sönder blott läpparna vidrör dem och ingefärsdoftande dumplingsknyten ackompanjeras av sides som sötpotatis, "fult skuren" gurka och favoriten friterad lotusrot. Samtliga av de senare för runt 40 kronor. Den enda rätt som egentligen inte helt faller oss i smaken är Bang Bang-kycklingen som tyvärr är en aning torr. 

Story Hotel har med Ling Long gjort en rolig och lovande uppdatering av sin restaurangdel. Att vi i baren dessutom hittar ett par välkända ansikten från ambulerande kvalitetsbaren Bottles gör inte saken mindre kul. 

Adress: 
Riddargatan 6
Hemsida: 
Öppettider: 
mån–ons 06.30–00.00, tor–lör 06.30–01.00
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!