I höstas tog gänget bakom Bar Nombre över DeVilles tidigare lokaler på Roslagsgatan, när de senare stängde i samband med öppningen av Carousel. Krogen öppnade under det nya namnet Le Nom och i ny pastellig skrud.
Till skillnad från spanskklingande Bar Nombre är menyn av svenskfransk karaktär, modernt baserad på mellanrätter och uppdelad på huvudkategorierna grönt, hav och kött.
Vi börjar med en burratina från den gröna menyn med rostade pinjenötter och basilika för 95 kronor. Utsökt i sin enkelhet och härligt krämig. Vi går därefter vidare till havets frukter, i form av en sikrom som serveras med gnocchi och brynt smör. En välbalanserat anrättning för 155 kronor som ger mersmak.
Avslutningsvis går vi loss på köttet som får representeras av rökt lammrostbiff samt rådjurssadel med rökta jordärtskockor och lakrits. Båda habila i sitt utförande, men kanske något snåla sett till storlek. Tre rätter är absolut minimum för att bli mätt, vilket gör att du utan problem landar på en nota på 500 kronor per person bara för maten. Smakerna sitter emellertid där, precis som service och vinrekommendationer.
Allt som allt är Le Nom inte bara ett välkommet tillskott i vad som har kommit att bli ett av stadens hetaste krogkvarter just nu, utan också starkt bidragande till denna utveckling. Keep up the good work!