La Vecchia Signora

18:15 24 Nov 2009

La Vecchia Signora är smeknamnet för den italienska regionen Piemontes mest framstående fotbollslag Juventus. Och det är från just denna region som de flesta rätterna och vinerna på den nyöppnade restaurangen härstammar.

Teodor Siesage och Robert ”Bobban” Rudinski, som ligger bakom restaurangen kommer från Mondän respektive Lo Scudetto. Över lokalen vakar den gamla damen på tavlan som hänger mitt på en av restaurangens väggar. Det är ett sådant där konstverk som får en att känna sig iakttagen var man än befinner sig i lokalen. Lägg därtill den kompakta tystnaden i lokalen vilket förmodligen gör att hon trots sin aktningsvärda ålder också hör oss. Damen bevittnar hur vi till förrätt beställer in en rejäl portion kalvrostbiff med tonfiskmajonnäs som tack och lov delas på två personer. Hon nickar förnöjt när vi en liten stund senare får in en förvisso krämig men aningen tam pasta fungi samt en mör och välputsad kalvfilé. Det dominanta röda vinet vi tar på rekommendation rundar vackert av de olika rätterna. Den största behållningen under hela serveringen är dock den stekta skogssvampen vi beställer in som tillbehör till kalven. Redan när den lilla skålen ställs ner på bordet sprids en tung, sötaktig doft som förgyller hela matupplevelsen. Och det blir närapå slagsmål om de sista marinerade kantarellbitarna som passar minst lika bra i pastan som till köttet. Choklad och hasselnöts-puddingen som avslutar sessionen hade vi däremot lika gärna kunnat låta bli då den är rent ut sagt trist och varken gör till eller från för att förstärka smakupplevelsen. När vi mätta och belåtna lämnar La Vecchia Signora tycker vi oss skymta i ögonvrån hur den gamla damen på väggen vinkar åt oss. Men vi kan ha sett fel.

Öppet: tis–lör 16–00, sön 16–22.
 

Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!