På Ribersborg ligger ett av Slottsstadens senaste tillskott i form av den italienska restaurangen La Nonnina. När man närmar sig krogen från utsidan och blickar in ser det väldigt inbjudande, varmt och mysigt ut. Vilket gjorde det oemotståndligt att förlägga en visit.
Direkt när man kommer in i lokalen noterar man den stora, svarta vedeldade ugnen i vilken pizzorna tillagas. Taket är svart och fylld av spotlights vilka lyser upp den ganska enkla inredningen i lokalen där temat går i svart, rött tillsammans med trä. Det är precis lika varmt och mysigt på insidan som vi hoppades på.
Vi blir placerade vid ett bord och beställer in varsin pastarätt. En vongole för 239 kronor, och en rätt med stora, röda räkor, zucchini och chili för 245 kronor. Rätterna är precis som man vill att pastarätter ska vara, med få ingredienser och en textur som är al dente.
Egentligen finns det inte så mycket att anmärka på när det kommer till maten. Det är väl tillagat och gott. Smaken är balanserad och sticker inte iväg åt något håll. Men. Den lyfter heller aldrig riktigt till en nivå som man kanske önskat.
Vi bestämmer oss för att även beställa in efterrätter. En tiramisú och en l’affogato al caffè som är vaniljglass som serveras med en shot espresso, båda för 89 kronor styck. Om inte maten riktigt lyfte till de nivåer vi hade önskat, lyfte faktiskt desserterna desto högre. Tiramisún är enkel, klassisk och utan några egentliga konstigheter. Och vaniljglassen med espresso faktiskt lite av kvällens höjdpunkt. En efterrätt som kanske låter banal, men här händer det grejer. Glassen och det varma kaffet tillsammans höjer de två komponenterna var för sig. Det beska kaffet och den söta vaniljglassen gifter sig och skapar en ”ett plus ett är lika med tre”-effekt.
La Nonnina är en bra restaurang. Servicen är bra, maten god och efterrätterna över förväntan. Helhetskänslan efter ett besök på La Nonnina är bra och det finns fler saker att utforska från menyn, bland annat pizzorna. Och någon gång i framtiden gör vi nog det.
Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 10, 2022.