La Couronne

18:42 7 Apr 2008

Det finns ett fantastiskt litet klipp på Youtube där en överförfriskad och föråldrad Serge Gainsbourg i en talkshow-direktsändning burdust förklarar för en nykläckt och oförstående Whitney Houston exakt vad han vill göra med henne när tv-tittarna har gått och lagt sig. Just den lilla sekvensen säger mer om essensen av Frankrike än vad tusen mustaschoida dragspelsmusiker i randiga tröjor och vitlökskransar runt halsen kan åstadkomma under en livstid.

Just den sekvensen utspelas flera gånger varje kväll på krogen La Couronne, fast då med helt andra huvudrollsinnehavare. Efter en sexa sniglar, en löksoppa, en riktigt fin Bouef Bourgignon och några flaskor Puligny-Montrachet ´97 haglar kärleksförklaringarna runt om i lokalen på samma alkoholmarinerade och småsunkiga vis som Serge gjorde till sitt eget. La Couronne är tillåtande, avslappnat och mycket runt i kanterna. Precis som maten. Uppsmörad och kaloristinn – men långt bort från de knivskarpa brasseriemästerverken i Köpenhamn. Gå framförallt hit för stämningen, de rödvit-rutiga dukarna och pastisen. Och vinerna på griffeltavlan. De är värda varenda romantisk krona, och lite till.

Stad: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Bistro de Paris Det slår det mig ibland att jag besöker det franska köket för sällan. Köket som brukar vara ett säkert kort med sin bœuf bourguignon som värmer i vinterkylan.