Foto: Thomas Wal

Krogrecension: Totale

Redaktion 16:42 7 Feb 2018

Visst, man kan tänka vad man vill om Peter Orrmyr efter hans medverkan i dokusåpan Big Brother men är det något han kan så är det mat.

I ryggen har Mr. Orrmyr de tokhyllade restaurangerna Bord 27 och Natur. Medan de två nämnda går åt en mer klassisk inriktning, satsar Totale på vedugns-hajpen. Här finns allt från pizza till lyxiga langos med löjrom och en klassisk råraka.

När jag och mina två vänner svänger in på Kristinelundsgatan kurrar det till i magen. I den sakta lutande backen bredvid sushin ligger Totale. Väl inne möts vi av en hemtrevlig atmosfär. De har lyckats med det få andra har; att få en stor källarlokal att kännas mysig. Snabbt som ögat är en kvinnlig servitris framme och frågar oss om vi bokat bord vilket vi som tur är har. För trots att klockan är halv sex på en lördag är alla bord upptagna. Vi får ett bord mitt i rummet.

Efter att ha skummat igenom den ganska nätta menyn på webben har vi redan bestämt oss vad som ska ätas. Jag och en av mina bordsgrannar väljer ett rätt tungt rött vin, den andra ett lätt vitt. Eftersom vi alla har suktat efter langos (135 kr) sedan Kulturkalaset beställer vi in varsin sådan till förrätt. Langosen är super. Det kommer även huvudrätten visa sig vara. Jag bestämmer mig efter en viss tvekan för den bräserade oxkinden (265 kr). Mina vänner på andra sidan bordet beställer in rårakan på jordärtskocka och potatis (230 kr) och en klassisk pizza med mozzarella och tryffelsalami (185 kr). Trots att varje maträtt är olik den andra lyckas de sätta smakerna precis där man vill ha dem. Köket känns inte nischat på något sätt utan innanför dessa väggar finns det något som passar alla. 

Att säga att jag gick in på denna källarkrog med låga förväntningar är en ren lögn. Trots att Totale bara har haft öppet i två månader har lovorden haglat ner och jag är beredd att hålla med. Återigen har familjen Orrmyr lyckats.

Adress: 
Kristinelundsgatan 3.
Hemsida: 
Öppettider: 
mån–sön 17–sent.
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 02, 2018.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner