Sinti vinner på sitt enkla koncept och sin matresa till länder över hela världen.
Sinti är som att komma in i din bästa väns kök. Restaurangen har efter en sommar i Bohuslän tagit sitt pick och pack, och flyttat ner till Göteborg och in i The Kitchens gamla lokaler.
Konceptet är enkelt. De bjuder dig på, vad de själva kallar, en matresa till alla världens hörn. På menyn kan du hitta smaker från till exempel Etiopien, Finland och Korea. Rätterna är namngivna med länder, så vi bestämmer oss för Gambia (80 kr), Peru (120 kr), Chile (100 kr) och Sverige (150 kr).
Eftersom det bara är en kock och hans fru, som själv beskriver sig som en alltiallo, i köket tar det en stund innan maten står på bordet. Väntan är dock värd besväret. Gambia, som består av en gambisk bönröra vid namn niebe och tunnbröd, är först ut. Jag som inte brukar vara ett fan av bön-och ärtröror blir förvånad över hur gott det är. Därefter kommer ceviche, råraka med de klassiska tillbehören och den chilenska streetfood-rätten humitas in på löpande band. De håller verkligen sitt ord, det är en matresa till världens alla hörn.
Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 09, 2017.