Foto: Thomas Wal.

Krogrecension: Magic Flamingo

Redaktion 16:22 20 Aug 2018

Så bra är Linnégatans nya ställe för sydamerikanskt käk.

På Linnégatan duggar restaurangerna som bekant tätt och det kan vara svårt att skilja en nyöppnad dörr från en gammal. Namnet Magic Flamingo får en ändå att haja till och kanske stanna mitt i steget.  När vi tar oss dit för en middag är det dryga två veckor efter starten. Köket har sydamerikanska influenser som ackompanjeras av en gedigen drinklista. Snabbt tas beslutet från vår sida att prova deras spritz med fläder och cava medan vi spanar in maten.

Stilen på rätterna är sharing is caring på Magic Flamingo. Vi får av den trevliga personalen höra att detta är bäst eftersom att rätterna kommer ut allt eftersom att de blir tillagade, ett grepp som fler och fler restauranger kör på idag. Till att börja med tar vi in guacamole med totopos som är torkade, friterade majschips helt enkelt. Det höga priset på nittio kronor för chips och salsa gör oss först lite tvekande, men kostar det så smakar det väl därefter. Inte riktigt visar det sig, även om det är gott. Och för nittio kronor vill en ändå ha en perfekt sås-till-chips ratio som inte levereras. 

Efter chipsen och en ganska så vattnig spritz äter vi empanadas med sötpotatis och tacos med king oyster svamp. När vi väl börjat smaka på rätterna tar de blixtsnabbt slut, för det är så gott att jag några dagar senare till och med försöker återskapa tacon hemma. Speciellt den grillade svampen är oemotståndlig tillsammans med syrad rödkål, pico de gallo och rikligt med mynta och koriander. Även efterrätten i form av den annars klassiska festivalmaten churros imponerar. Den söta friterade degen serveras med bland annat dulce de leche, vaniljglass och torkade bananer som leder till en smärre sugar rush och ett nöjt leende. 

Magic Flamingo är redan en värdig utmanare till gatans alla restauranger trots sin korta tid med öppna dörrar. Det är ett lite dyrare men mer spatiöst alternativ till andra mexikanska ställen i Linné såsom Little Meats, och kanske till och med en ny favorit.

Adress: 
Linnégatan 42
Telefon: 
031-14 25 90
Öppettider: 
Mån-Tors: 16-sent, Fre: 15-01, Lör: 13-01, Sön: 15-sent.
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 08, 2018.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Dubbel Dubbel Polhemsplatsen

I ett antal år har Erik Sundfeldt och Lars Olsson med gäng, försett göteborgare med wontons, bao och en massa sugarsnaps. När den fjärde Dubbel Dubbel-restaurangen skulle öppna var hajpen enorm. Lokalen är dubbelt så stor som de tidigare och med ett läge i ett fd. rätt så “ruffigt” område. De som längtade mest efter the grand opening var trots allt GP som efter år av sunkiga mackor från Netto skulle få vällagad lunch – och det fick dem, men middagsgästerna fick vänta lite längre. 

Krogrecension: Bistro Odette

Bistro Odette är litet, men det inte minimalt. Här är det istället familjärt och hemtrevligt på ett sätt jag inte är van vid. Det personliga är återkommande här. Arbetsstyrkan består av de två ägarna, paret Emma och Mathias. Den ena har många strängar på sin lyra och agerar både kock och när behovet finns även servitör. Den förstnämnda är allt i allo – hovmästare, sommelier och servitör.  

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!