Foto: Thomas Wal.

Krogrecension: Café Gazette

Redaktion 14:31 24 Jul 2018

Så bra är göteborgarnas nya vattenhål och brunchställe. 

Brunch är den där härliga saken du oftast får för dig att äta antingen på bakfyllan eller på någons födelsedag. Att bruncha är ju till och med ett verb och dess definition är väl något i stil med ”gå hungrig hela morgonen för att orka äta upp dig på hybridrätter som inte är lunch och inte frukost för att sedan hålla dig mätt tills det blir middagstid”. Exakt det kan du göra på Café Gazette vid Esperantoplatsen. Det är samma lokaler som Zamenhof, MayDay och The Silver Lining huserar i, men Gazette är alltså den avdelning som står för att möta helgens brunchbehov.

När vi besöker stället är det en varm sommarförmiddag så vi blir av en leende personal placerade utomhus. Menyn känns direkt riktigt spännande att läsa igenom och det är egentligen bara deras eggs benedict som verkligen skriker klassisk brunchrätt. Vi bestämmer oss för att inte spela på det säkra kortet men kan inte undgå att ta in varsin bellini till vårt kaffe. Det skapar precis lagom mycket Sex & The City-atmosfär, sån som en brunch ska ha. I matväg blir det istället en shakshuka, en kikärtspannkaka med bacon och grillad sallad, samt rökt lax med bakat ägg och spenat. 

När maten serveras så imponerar såväl uppläggningen som det vackra porslinet. Redan lite påverkade av bubblet i bellinin och pigga från kaffet hugger vi först in på de varma rätterna, shakshukan och pannkakan. De prickar helt rätt på den förstnämnda, och även fast kikärtspannkakan är väldigt god är det lite för många söta komponenter på tallriken. Den rökta laxen hamnar på tredje plats i rangordningen av vad som var godast, men det är en hög nivå på allt som serveras. 

För två personer var det lite mycket att dela på tre rätter, för du får mycket mat för pengarna på Café Gazette. Deras innovativa menyval och vackra miljöer gör det till ett perfekt ställe att bruncha på, och du håller dig verkligen mätt tills långt in på kvällen efter att ha spenderat en förmiddag här.

Adress: 
Esperantoplatsen 5
Telefon: 
031-797 87 50
Hemsida: 
Öppettider: 
Mån–fre 11–01, lör 12–01, sön 12–17.
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 07, 2018.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner