Foto: Thomas Wal

Krogrecension: Bombay Street

Redaktion 14:11 26 Sep 2019

Att hitta ett ställe med fantastisk indisk mat är att hitta ett ställe som ger lite balsam för själen. Därför var det med stora förhoppningar som vi testade Södra Vägens nyaste restaurang Bombay Street en regnig dag i september.

En kort promenad från Korsvägen hittar du denna färgglada restaurang, som precis som namnet tydligt indikerar serverar indiskt. Interiören består bland annat av en vägg klädd helt i gamla indiska affischer, en vespa upphöjd i taket bland några lampor och träpaneler målade i regnbågens alla färger. Det är lite sinnebilden av Indien, och trots att det kanske låter lite kitschigt så funkar det. 

Servitören som hälsar oss välkomna när vi stiger in i detta färgfyllda rum är trevlig. Han hänger upp våra blöta jackor på en krok och frågar snällt var vi skulle föredra att sitta. Restaurangen är inte särskilt full, men det är också en onsdag klockan sex med skyfall utanför dörren. Vi väljer ett av båsen direkt in till höger som ser mysiga och privata ut. I båset bakom oss hör vi hur några hyllar det de äter, vilket vi däremot inte kan se vad det är på grund av båsets väggar.

Att välja ut något från menyn som verkar gott är inget större problem. Valmöjligheterna är stora och tydligt uppdelade i lamm, kyckling, skaldjur och vegetariskt för huvudrätterna. Det går till och med att få in en grilltallrik att dela på eller veganska alternativ, vilket är typiskt för den bredd som indisk mat består av. Dessutom är det inga problem att välja något här om det tryter i plånboken eftersom de flesta varmrätterna ligger mellan 100-170 kronor.

Även förrätterna är rimligt prissatta, så vi tar in två stycken tillsammans med varsin Grängesberg att dricka. Indisk mat med hetta kan behöva en sval lager resonerar vi, fastän en lassi hade suttit fint det med. Vi beställer en paneer pakoda, friterad färskost med tre sorters chutney, och en papadi chat vilket är krispiga mannagrynspuffar med bland annat potatis, granatäpple och löksalsa. Servitören är snabb på att uppmärksamma oss när vi vill beställa eller fråga om något, så väl som att stämma av med oss att det smakar gott. Det gör det, och han återgår till att prata vad vi gissar är hindi med någon från köket.

Portionsstorlekarna är väldigt generösa, så det blir mycket av det goda. Vi valde inte särskilt starka rätter men riktigt smakrika. Det är nästan så att en förrätt hade räckt för den som inte är särskilt stor i aptiten. Så det är med redan lite mätta magar vi går på varmrätterna. Här väljer vi att köra på skaldjur och vegetarisk, vilket är både lite ovanligt och vanligt inom indisk mat. Vanligtvis ser man inte så många rätter med skaldjur men desto fler vegetariska inom indisk mat, så det känner vi kan bli representativt för vad Bombay Street går för.

Då det finns många vegetariska alternativ att välja på bestämmer vi oss för en av deras specialare som innebär tre av kockens egna val. Det är tre sorters grytor som serveras med raita. En med linser och bönor, en med paneer och ärtor samt en med potatis och blomkål. Favoriten bli snabbt grytan med paneer och ärtor, vilken går att beställa som egen rätt under namnet mutter paneer. Sötman från ärtorna är helt perfekt tillsammans med kryddorna och den milda osten, och kommer solklart bli det jag tar nästa gång. Vi har även tagit in chapati och naan med ost till som går ner på några sekunder. Skaldjursrätten blir jätteräkor, vilket inte känns helt miljövänligt att beställa, i masala med koriander, spansk peppar och vårlök. Den är ganska mild men otroligt god, och tillsammans med riset vi får att dela på är det en riktigt fin rätt.

Vi orkar inte riktigt äta upp den vegetariska rätten, utan tar med den i en omsorgsfullt förpackad doggybag. Att ha lite mutter paneer som smakar lika gott dagen efter kvar blir bekräftelsen på att vi kommer att gå tillbaka. Speciellt eftersom brakmåltiden bara landade på 577 kronor för två personer.

Adress: 
Södra Vägen 77
Hemsida: 
Öppettider: 
Öppet: mån-tors 11-22, fre 11-23, lör 13-23, sön 13-22
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 09, 2019.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.

Senaste krogrecensionerna i Göteborg

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!