Foto: Thomas Wal

Krogrecension: Adler

Redaktion 08:31 11 Jul 2017

Lokalen på Viktoriagatan 2B har en hyfsat lång historia av att servera bärs till törstiga Göteborgare. Näst på tur att husera i lokalerna är pinfärska Restaurang Adler och temat skiljer sig lite från tidigare hyresgäster.

Det säljs visserligen öl av olika slag men numera ligger fokus på vin, cocktails och några väl utvalda rätter. Jag gillar initiativet. Känslan i restaurangen kanske är lite väl mörk men uteserveringen passar utmärkt till Göteborgs sommarklimat med sin pälsbeklädda inredning. Tänk ett is-hotell utan is, värmande men kanske ingen plats för den som är emot just det päls.

Vi slår oss ner på uteserveringen och får omedelbart hjälp av trevlig personal. Allt går lagom snabbt och efter lite guidning har jag inom kort en välsmakande cocktail i handen. Både utbudet av mat och dryck är överskådligt och efter snabbt övervägande inleder vi kvällen med en förrätt med det enkla namnet Morot. Det vill säga kokta morötter, något skum och havskräfta för 160 kronor. Här har vi också ett av problemen med Adler - volymen. Musiken på uteserveringen ganska hög och akustiken så dålig att jag inte riktigt hör när personalen presenterar maten.

Men hur som så märks det tydligt att köket både kan och vill. Förrätten förrätten ljuvligt men samtidigt är det ett något högt pris för ett par morötter med sås. Till varmrätt beställer vi en kalv med någon slags hummermajonäs, tomat och sparris. Samt en kungsflundra med fänkål, citronsmör och pepparrot för 290 kronor vardera. Även här gäller samma sak som med förrätten, vi hör inte riktigt presentationen, det riktigt gott men tyvärr känns priset något högt. Detsamma gäller jordgubbsdesserten.

När vi vinkar adjö är vi rörande överens om att Adler gör ett gott försök. Maten smakar riktigt bra och köket gör ett gott jobb, dock känns inramningen inte riktigt rätt för notan. För betalar jag närmare 300 kronor för en varmrätt vill jag både höra namnet på vinet, vad jag få in på tallriken samt vad mitt sällskap har att säga.

 

Adress: 
Viktoriagatan 2B
Hemsida: 
Öppettider: 
tis – ons 17 – 01, tor 15 – 01, fre – lör 13 – 01, sön 15 - 01
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 06, 2017.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: BOV

Efter en vecka i pizzans hemstad, Neapel, har jag rätt höga krav på deg och tomatsås. Till min stora glädje lyckas BOV perfekt.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!