Kin Long

Redaktion 16:08 31 Mar 2011


Tofflor, bambuväggar och rött skimmer på Kin Long.

Vi kan börja med att säga att det inte finns någon annan restaurang som den här i Malmö. Det finns ingen annan kinarestaurang som är så här dyr. Det finns ingen annan kinarestaurang som har så få rätter på menyn (dock flera sidor).

Det finns ingen annan kinarestaurang som var först med att öppna i Malmö och det finns ingen annan kinarestaurang som är så här bra.
Det finns inte heller någon annan kinarestaurang där du tar av dig skorna i hallen för att ta på sig ett par tofflor. Det sistnämnda skapar lite tumult i entrén, men när tofflorna väl är på och vi gått förbi en bambuvägg, in genom matsalen med ljusa träbord och ett rött skimmer från runda rispapperslampor i taket, till det lilla rummet en trappa upp, kan vi andas ut. Här breder en tjock mörk ryamatta ut sig över rummet, det finns fyra låga svarta bord och kuddar att sitta på. Gästerna sitter ut med väggarna och beskådar lugnt dina försök att hitta en bra ställning och få plats med benen utan att lyfta bordet. Lite otympligt men det adderar till en roligare kväll.
Kin Long var restaurangen som tidigare hade en vanlig svensk kinameny men där många upptäckte att man kunde beställa speciella rätter vid sidan av och få en helt annan smakupplevelse. Krögarna såg intresset och gjorde om restaurangen till en finare kinakrog med utvalda kinesiska rätter. Rätter som smakar! Missa inte stekta dumplings som de gör för hand. Det tar tydligen en man åtta timmar att göra 500 stycken och de går åt i ett nafs. Det är därför som kinarestauranger sällan har dumplings på menyn, man tjänar helt enkelt inget på det. Servitören sätter sig på huk och berättar gärna om de olika rätterna, om vad som ingår i den enkla men smakrika gurksalladen och att man blir varm av trekoppskyckling. En rätt med kycklinglår och en kraftig sås på risvin, ingefära, vitlök och sesamolja som görs speciellt för restaurangen av goda vänner och som inte går att få tag på någonstans. Två-gånger-i-grytan-fläsk är en annan rätt full av smak och grönsaker som gör sig bra med det rödvin som kyparen rekommenderar. Man kan även dricka oolong-te till middagen. Varför inte avsluta med friterade bananer eller dumplings med svart bönfyllning så att du försätts i fullständig matkoma och inte kan resa dig från golvet. Har du problem med knäna, be om ett vanligt bord när du bokar.

 

Adress: 
Rådmansgatan 1
Telefon: 
076-868 76 01
Öppettider: 
mån–fre 17–00, lör 13–00, sön 13–22.
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bao Bao

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang.