Käk

Redaktion 16:04 30 Oct 2013

Ingen Stockholmare som inte bor under en sten har  missat att rapparen och affärsmannen Petter har gett sig in i krogbranschen. Med hjälp av Oscar Jakobsson och Dimman, som även driver krogen Judith&Bertil, öppnade han i början av oktober snabbmatsrestaurangen Käk, också den belägen i  Hornstull. Menyn är kortfattad och består uteslutande av street food i form av hamburgare, pulled pork och tacos – inget krångel. Restaurangen vill uttalat inte kalla sig en utpräglad hamburgerbar, men två så kallade ”håll käften”-burgare finns åtminstone på menyn. 

För att vara en snabbmatsrestaurang ligger de prismässigt i saftigaste laget, men gör åtminstone skäl för sitt prefix. Båda varianterna är riktigt fina i smak och stekgrad, även om tillbehören lämnar något övrigt att önska. Till exempel hade rätten inte direkt blivit sämre av en klick dressing – skrivet med en ursäktande blinkning till eventuella burgarpuritaner. Krogens egen sandwich med pulled pork och tomatsalsa är å andra sidan härligt rinnig, och får dessutom ett stort plus för det extremt närproducerade brödet med ursprungsmärkning från Dello Sport ett kvarter bort. Käk är med sin diner-inspirerade inredning, sitt fullständiga utskänkningstillstånd och sina generösa öppettider ett välkommet tillskott i Hornstull. Bara de kunde sänka volymen något. 

 

Adress: 
Hornsbruksgatan 24
Telefon: 
08-669 13 12
Hemsida: 
Öppettider: 
Öppet: mån–sön 11–01. Varmrätter 85–110 kr
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 09, 2013.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Petri

Petter Nilsson har tidigare bland annat ansvarat för driften på Spritmuseums restaurang och drivit restauranger i södra Frankrike.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!