Följ den jätteröda lampan till Indio Kitchen.

Indio Kitchen

Redaktion 13:17 19 Oct 2015

I april månad utökade produktionsbolaget Indio sin verksamhet med Indio Kitchen, vilket innebar ett helt nytt affärsområde: mat. Det är heller inte vilken mat som helst, utan inriktningen är utpräglad: Nikkei

Nikkei är förutom en beteckning för aktieindex på Tokyobörsen också ett benämning på mötet mellan den peruanska och den japanska matkulturen. Uttrycket har sitt ursprung i slutet av 1800-talet då många japaner utvandrade till Peru och tog med sig sina recept och matlagningstraditioner. Dessa applicerades sedan på de peruanska råvarorna, varpå Nikkeiköket uppstod. Matkulturen är idag spridd över världen, och har genom Indio Kitchen fått en hemvist även på Södermalm i Stockholm. 

Vi börjar med tre olika typer av rullar. Spicy Aji Tuna med grillad tonfisk och sötpotatischips tillsammans med avokado och gurka sätter nivån för egentligen hela upplevelsen. Det här är mer eller mindre Nikkeiköket komprimerad till en uppskuren sushikorv. Även rullen med sotad lax och peruansk pesto, samt den vegetariska på friterad casavarot och kakaorostad quinoa, levererar smakmässigt. Samtliga rullar serveras i halv (89 kr) respektive hel (169 kr) variant. 

Vi fortsätter sedan med en köttig lobster roll (185 kr) serverad på street food-manér, med en halv hummer nertjoffad i ett grillat korvbröd toppad med en klick flygfiskrom. Enkelt och förbannat gott. Måltiden avrundas med en av stans kanske bästa misosoppor, som smaksatts med en rejäl nypa rocotopeppar och därför biter till rejält. Men fortfarande på ett behagligt sätt. 

På dryckessidan erbjuder Indio Kitchen, förutom ett par viner på glas, även ett litet men vettigt utbud av bärs. Närmare bestämt en lager, en weissbier samt en pale ale av mellanölsstyrka. Inget pretentiöst med andra ord, och nästan lika lågmäld är notan för två när den kommer in. Det öppnar för att vi med glädje upplever Nikkeiköket fler gånger. Gärna i månaden. 

Adress: 
Kocksgatan 52
Telefon: 
420 620 20
Hemsida: 
Öppettider: 
Mån-Tors: 11:30-22:00 Fre: 11:30-23:00 Lör: 16:00-23:00 Sön: 17:00-22:00
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!