I det nybyggda huset på Friggagatan ligger sedan några veckor tillbaka Imobo. En panasiatisk restaurang med höga ambitioner.
Lokalen är trevlig och känns ombonad trots sin unga ålder. Här blandas modern design med mer klassiska element och stämningen känns avslappnad. Vi får snabbt plats i den del av restaurangen som inte har någon bordsservering. Men eftersom det är ganska tidigt på kvällen och restaurangen fortfarande har en nätt skara gäster får vi ändå hjälp vid bordet och slipper hänga i baren.
Menyn är överskådlig och visas på en griffeltavla. Sju varmrätter av varierad karaktär, vi spånar en stund och bestämmer oss efter en snabb genomgång för att pröva de populära vårrullarna fyllda med anka och savoykål för 135 kronor. Samt en japansk pannkaka toppad med inlagd ingefära, rökt makrill, majonäs och katsuobushi för 160 kronor.
Allt går väldigt snabbt och rätterna står på bordet ungefär samtidigt som vi får in drycken. Det smakar bra och maten är vällagad. Att vårrullarna redan har blivit en hit känns inte som någon större överraskning – krispigt, salt och sött är ett klassiskt vinnarkoncept. Pannkakan är lite mer speciell och smaken påminner om något en käkat i en svensk fiskeby en sensommarkväll. Fast med ett annat utseende. Just det, här har vi det – panasia.
Dock är portionerna något små, så för att bli mätta beställer vi in ytterligare en rätt. Den här gången väljer vi en bräserad biff i karamelliserad curry på citrongräs, serverad med ris för 180 kronor. En något märklig rätt med mycket sås, något segt kött och potatis. Potatis och ris, jag fattar inte?
Avslutningsvis prövar vi ställets enda dessert som är en våffla med banan, karamellmousse samt en jordnöts och chokladsås. Det lät gott, det såg enormt gott ut och smakade – jättegott. Kvällens bästa rätt var helt klart värd att vänta på.
Så, Imobo vill och kan till viss del. Något dyrt men ett gott initiativ som med stor sannolikhet kommer att växa och bli bättre med tiden.
Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 04, 2017.