Hybrid

Redaktion 12:57 2 Sep 2019

Hybrid är enligt definitionen av ordet resultatet av en sexuell reproduktion mellan individer som är genetiskt olika. Dessa individer kan exempelvis vara av olika arter, populationer, släkten eller även familjer. Tydligen kan det också gälla restauranger, åtminstone om man ska döma efter namnet på Enskedekrogen vi besöker en helt vanlig sensommartisdag. 

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på. I högtalarna spelas Weeping Willows, Kent, Ted Gärdestad, Plura samt Dire Straits, och servitörerna ser ut som en rockig hybrid mellan alla dessa musikermän.

Menyn är kortfattad men samtidigt innehållsrik, det enda vi saknar är väl ett par utpräglat vegetariska alternativ. Vi bestämmer oss för en ganska klassisk fish&chips tillsammans med ett majskycklingbröst, båda för 185 kronor vilket är en sanning med modifikation då vi på rekommendation kompletterar med två tillbehör i form av spetskål och pommes á 45 kronor styck. 

Medan vi väntar på maten passar vi på att botanisera lite i det utbud av hantverksöl som kommuniceras både på tavla och i den tryckta menyn. Ett imponerande sådant visar sig finnas både på fat och burk, och vårt redan muntra sällskap blir än gladare när det några sekunder senare står en nyöppnad Voodoo Ranger Juicy Haze från New Belgium på bordet framför oss. Det går inte att understryka hur väl den smeker sig ner i halsen, men nu skulle det här inte vara en ölreklam så låt oss gå vidare.

Strax står nämligen maten framför oss på bordet, kycklingen serveras i form av en schnitzel med en liten relish på sidan om medan fisken kommer "beer battered" serverad på en planka. Det som kanske låter något torrt sett till beskrivningen visar sig vara allt annat än detta. Serveringen må vara enkel i sitt utförandet, men redan efter första tuggan slår vi fast att hantverkskunnandet finns där. Texturen och smaken på båda rätterna sitter precis där de ska, och alla eventuella fördomar om vad "pubkäk" är och kan vara försvinner fort. Den enda fördom som inte tvättas bort är en positiv sådan, och syftar till storleken på portionerna som är väl tilltagen. Tyvärr så tilltagna att vi inte får plats med någon efterrätt, utan vi seglar istället långsamt och bekvämt vidare genom ölsortimentet innan det är dags att tacka för oss. 

Oavsett den egentliga betydelsen av ordet är restaurang Hybrid i våra ögon den perfekta korsningen av kvarterskrog och gastropub. Hit går vi gärna tillbaka så regelbundet vi bara kan. 

Adress: 
Sofielundsvägen 2A
Hemsida: 
Öppettider: 
tis-tor 16-22, fre 11-23, lör 16-23.
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 09, 2019.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!