GUSTAVINO

Sofie Strandberg 15:13 21 Mar 2018

Det är dagen innan löning men på restaurang Gustavino på Stortorget är det fullt av gäster.

Eftersom det inte går att boka bord (om man inte är ett större sällskap) är vi på plats redan 17.30 och får de sista lediga platserna.

Vi möts av en varm, mysig och oerhört genuin atmosfär. Gustavino känns som ett perfekt ställe för en dejt eller en träff med någon man inte sett på länge. 

När vi satt oss upptäcker vi snabbt att de flesta gästerna runt omkring oss äter vad vi förstår är restaurangens mest berömda beställning, en charkbricka som ser väldigt aptitlig ut. Men vi är hungriga och bestämmer oss för att beställa Porchetta e patate (175 kr) och Mozzarella di bufala imbottita (155 kr). 

Även om allt på menyn låter gott, är den väldigt sparsam. Förutom charkbrickorna i olika storlekar och rätterna vi beställt finns bara Svamprisotto (139 kr), Färsk pasta med tryffel, svamp och parmesan (139 kr) och Panino med porchetta (75 kr). 

Beställningen görs i baren där vi också får provsmaka vilket vin vi vill dricka. Personalen är vänlig och kunnig och gör sitt yttersta för att vi ska vara nöjda med vårt val.

Maten kommer in relativt snabbt. Porchettan serveras med en enkel sallad, några klyftpotatisar och en örtkräm. Tillbehören gör varken till eller från men porchettan smakar precis så som en klassisk italiensk porchetta ska smaka. Den är saftig och med mycket smak av örter. 

Mozzarella di bufala imbottita är byggd som en hamburgare med mozzarellan som botten och lock. Tillbehören är grillad paprika, zucchini, prosciutto och färsk basilika. Det ser kanske inte jättemycket ut på tallriken men den är både mättande och väldigt god. 

När varmrätten är uppäten beställer vi in Torta della nonna (55 kr) som är en citron- och pinjenötspaj och 3 formaggi med honung och marmelad (95 kr). Till detta blir vi rekommenderade det italienska dessertvinet Pasito som smakar ljuvligt till såväl ostarna som den fantastiska pajen. 

Gustavino är ett perfekt ställe att spontant slinka in på för att ta ett glas vin och något att äta. Dock finns en önskan om fler rätter på menyn alternativt att menyn byts ut oftare. Men utöver detta är restaurangen en charmig, opretentiös och mysig liten pärla som verkligen behövs i området kring Stortorget.

Hemsida: 
Öppettider: 
Öppettider: Tis-Tors 16.30-23.00, Fre-lör 16.30-00.00
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 03, 2018.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bao Bao

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang.

Senaste krogrecensionerna i Malmö

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!