Frantzén/Lindeberg

Redaktion 17:17 28 Feb 2008

Björn Frantzén och Daniel Lindeberg har öppnat krog i den spektakulära och smått fantastiska restaurangen Mistrals gamla lokaler. Killarna bakom Mistral var kända för sin stundtals extrema matlagning och kompromisslöshet, men när Frantzén och Lindeberg presenterar sin 20-rättersmeny. Björn Frantzén och Daniel Lindeberg har öppnat krog i den spektakulära och smått fantastiska restaurangen Mistrals gamla lokaler. Killarna bakom Mistral var kända för sin stundtals extrema matlagning och kompromisslöshet, men när Frantzén och Lindeberg presenterar sin 20-rättersmeny (1 295 kr) är det nästan så att allt annat bleknar. Lakritsluft till kalvbrässen, egentillverkade ostbågar, tobakshonung och höaska till pilgrimsmusslan… Varenda rätt är såväl underhållande paketerad som raketforskargenialt välsmakande. Trots den extrema experimentlustan i köket, som skulle göra Staffan & Bengt gröna av avund, har man aldrig tappat fokus på smakerna.

Om man tycker att 20 rätter låter mycket finns den strippade varianten om 10 rätter att tillgå. Där slutar dock valmöjligheterna. På Frantzén/Lindeberg kan man inte kila in på en macka, här är det allt eller inget som gäller. Förutom ägarna jobbar här även sommelier  Jon Lacotte och hovmästare Jonathan Hiljanen som bägge har ett förflutet på Stockholmsprisvinnaren
Carl Michael.
Stad: 
Lokal: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!