Fee Fi Fo Fum

Redaktion 11:17 10 Sep 2015

Om man inte riktigt vet var man ska leta är dörren till Fee Fi Fo Fum kanske inte helt lätthittad, uteserveringen flyter lätt ihop med Markets dito och lokalen är storlek pytteliten. De flesta sittplatserna är placerade vid bardisken som löper runt det öppna köket. Är du ute efter tända ljus och vita bordsdukar är du på fel ställe. Är det däremot japansk mat som är fantastisk i sin enkelhet du cravear, har du hittat helt rätt.

Menyn, som står på pappersark på ena väggen, består av två soppor för 130-150 kr, en vegetarisk och en med fläsk, och ett fåtal extrarätter, som kostar mellan 50 och 100 spänn. Man kan också addera ingredienser till soppan, så som picklad ingefära eller sockerärtor. Som inledning väljer vi omelett och sugarsnaps, och därefter blir det fläskramen med sojamarinerat ägg.

Förätterna kommer in, omeletten serveras i buljong och ärtorna med sesam. De sistnämnda får dock sätta sig i baksätet, äggrätten är onekligen stjärnan i gänget. Det är enkelt och helt fantastiskt. Inga smaker är in your face eller tillspetsade, det är bara väldigt, väldigt gott. Därmed inte sagt att sugarsnapsen inte är helt grymma de också, de är bara inte riktigt lika mind blowing.

Så landar då kvällens huvudattraktion framför oss: soppan. Nudlar, kött, vårlök, nori och kål trängs med makalös buljong i skålen. Återigen: inga smaker sticker ut, inget extra är adderat. Maten försöker inte vara någonting den inte är och det med rätta, för den är exakt vad vi vill ha. Helst hela tiden. Det finns en renhet i maten som onekligen är otroligt tilltalande.

Vi kan inte annat än att vara otroligt nöjda med vår upplevelse. Stället är ett otroligt välkommet tillskott till Göteborgs käkutbud. Det gör verkligen ingenting att det inte finns några desserter, det hade ändå känts onaturligt att trycka i sig nåt sött efter denna perfekt avvägda umamidröm. Dessutom bjuder inte Fee Fi Fo Fum direkt in till nåt kvarhängande ändå, här ska ätas och dras vidare. Tur är väl det, med tanke på hur få platser som faktiskt finns och hur många göteborgare som borde äta här. Det vill säga alla.

Adress: 
Rosenlundsgatan 8
Hemsida: 
Öppettider: 
Tis-tor 17–01, fre-lör 17–02.
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.

Senaste krogrecensionerna i Göteborg

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!