Epok

14:53 3 Feb 2010

I en svenskpatriotiskt inredd lokal där de välfyllda stringhyllorna på damtoaletten är prickarna över å, ä och ö huserar restaurang Epok. En krog som har gett sig fasen på att visa att en del av godbitarna i det ”franska köket” faktiskt är svenska.

Bland de rätter som restaurang Epok har valt att lyfta fram uppmärksammar vi oxfilé provençale som trots namnet är en svenskkomponerad anrättning. Närmare bestämt uppfunnen av den berömde köksmästaren Julius Carlsson som sägs ha kommit på denna av en slump då kökspersonalen skulle tillreda resterna av oxfilén och potatisen till sig själva. Det dubbelexemplar vi blir serverade på Epok är inte bara väl tilltaget portionsmässigt utan även smakmässigt. Och ingenting lämnas åt slumpen. Vitlöken sveper in de möra köttstyckena i ett perfekt avvägt smörtäcke och den skottkärreliknande laddningen till trots ger vi inte upp förrän den minsta kvarvarande persiljekvist har fått sätta livet till.
Till efterrätt, om du nu orkar en sådan, beställer du med fördel en crêpes suzette från flamberingsvagnen. Sprit och pannkakor i en ljuvlig apelsinsymbios, och har du inte redan bett att få tala med kocken är chansen god att du gör det nu. Förutom att vara en synnerligen trevlig restaurang tillhandahåller Epok även en bar med tretillstånd där man som gäst har möjlighet att bli serverad mat långt in på småtimmarna. Och på onsdagar spelar köksmästarens storebror flinkt på det välplacerade pianot. Halleluja.
 

Öppettider: 
mån–fre 11.15–14.00, tis 17–01, ons–lör 17–03.
Stad: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Grus Grus

Att Grus Grus vid Odenplan bär släktskap med Tranan märks inte bara på läget, utan bland annat också namnet då detta är den latinska benämningen på fågeln.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!