Dubbel Dubbel

Redaktion 15:40 21 Dec 2011


Foto:  Thomas Wal

På Kastellgatan 14 ligger Dubbel Dubbel – Göteborgs första renodlade dim sum-bar. På menyn hittar du dim sum – dumplings, wonton, buns och spett. Dim sum är kantonesiska och betyder ungefär ”vidrör hjärtat” och Dubbel Dubbel berör. Menyn är enkel och det är lätt att hitta favoriter. Rätterna går att få var för sig eller som sammansatta set med något från alla delar av menyn. Set-menyerna ligger på mellan 140 och 240 kronor och är väl värda sitt pris. Och det är det vi beställer in. Till förrätt får vi anka i mantao, en burgare med hoisinsås, vårlök och kinesisk majo. Det kan närmast beskrivas som att äta en kyss. Därefter kommer bambukorgar och skålar in. Dumplings med räkor och fläsk, biff med ingefära och gullök, wontons med lamm, vitlök och kanel, räkwontons i chiliolja med koriander, vårlök och citrongräs. Vi är i himlen och äter med pinnar som om det vore den sista måltiden. Medan vi äter kommer nya korgar och skålar med olika såser, edamamebönor och picklade jalapeños in.


På Dubbel Dubbel lämnas inget åt slumpen. Överflödet är bortplockat och kvar finns smakerna. Lokalen är sparsamt inredd i ljust trä och i tanken reser vi iväg till något skjul på den kinesiska landsbygden. Det är så varmt att rutorna immar igen och det råder ett visst kaos, ett mycket trivsamt sådant. Vi får vänta på maten, men glömmer bort det så fort nya, fantastiska smårätter landar framför våra näsor. På Dubbel Dubbel går man från bordet till baren för att ta en chili- och koriandershot och låta maten sjunka in, och sedan går man tillbaka till bordet för att fortsätta måltiden. Det är lite som att ha en dim sum-bar i sitt eget hem. Dubbel Dubbel är det trevligaste Göteborg har att erbjuda just nu och är väl värt ett besök, men kom ihåg, det är alltid fullt så var ute i god tid. Erik, John och Lars har skapat en familjär bar och restaurang som vi kommer att besöka så fort vi får chansen.
 

Öppettider: 
tis–tors 17.00–00.00, fre–lör 17–01.
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Spice Room

På restaurangtäta Magasinsgatan har gänget bakom den lilla kedjan Masala Kitchen öppnat nytt.

Krogrecension: Human

Den gamla sportbaren på Risåsgatan är totalt utblåst och ett minne blott. Nu har Årets Kockvinnaren Martin Moses och hans krögarkollegor tagit över.

Senaste krogrecensionerna i Göteborg

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!