Cloud Nine

Redaktion 17:05 6 Mar 2009

Cloud Nine är inte bara titeln på The Temptations grammyvinnare till örhänge från 1968 och en halvhipp kommunikationsbyrå i Stockholm. Det är även en nyöppnad restaurang vid det kvarter vi gillar att uppmärksamma i detta nummer.

Alldeles vid Norra Bantorget och nästan vägg i vägg med det skrytbygge till hotell som Clarion Sign till viss del är ligger den utifrån rätt oansenliga men ack så inbjudande krogen. Henrik Nilsson som är hjärnan bakom Cloud Nine driver sommartid Floras Kulle i Humlegården. Hans nya restaurang har en franskkolonial inriktning och stoltserar, förutom den runt 80 platser stora restaurangdelen, även med något så New York-inspirerat som ett dessertrum.


En förträfflig vietnamesisk biff gör entré i tryggt sällskap av granatäpple, sesamfrön och jordnötter och om denna inledande anrättning finns intet ont att säga. Köttet faller sönder i munhålan på ett synnerligen angenämt manér och blir en värdig upptakt på kvällens måltid. Till varmrätt följer sedan lax på tre sätt respektive klassikern fläsksida. De tre laxmusketörerna är förnämligt upplagda och ordnade efter styrka med den svagaste kryddningen först vilket gör att crescendot i måltiden byggs upp helt på rätt sätt och kardemummans övergång till chili knappt märks. Fläsksidan å sin sida är smakrik men tyvärr så på tok för salt att den är på vippen att få retirera in till köket. Detta är dock det enda smolket i glädjebägaren som utgör vår måltid på Cloud Nine då personalen är såväl påläst som avslappnad och atmosfären behaglig utan att för den skullen på något sätt bli tråkig.


I ett intilliggande rum ligger det tidigare nämnda dessertrummet med ytterligare 40 sittplatser. Detta kan man som gäst förflytta sig till efter avslutad varmrätt i den vanliga restaurangdelen, men det går även lika bra att bara boka bord för dessert eller helt enkelt droppa in om man ätit sin varmrätt på någon av de andra restaurangerna i närheten. Utöver ostbrickor, chokladfonduer och kakor finns här trerätters dessertmenyer för 300 kronor stycket. De sistnämnda är dock svårkombinerade med en föregående tvårätters-middag då portionerna på restaurangen är väl tilltagna.

Adress: 
Torsgatan 1§
Hemsida: 
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 2, 2009.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!