Cevicheria Aji y Ajo

Redaktion 16:42 4 Nov 2014

Skandinaviens första riktiga peruanska cevicheria, åtminstone enligt ägaren Franjo Pravdic, har förgyllt Hökarängen med den peruanska nationalrätten sedan 2011. Året efter öppningen mottog de priset för årets smaksättare på Restauranggalan. Det är därför inte helt utan förväntningar vi beger oss till Hökarängen en solig höstdag. Lokalen är spartanskt inredd och det är gott om plats såhär en vanlig vardag. 

cevicheria2.jpg

Här serveras främst den peruanska nationalfiskrätten ceviche, smaksatt med exotiska frukter, och det är givetvis en självklar beställning även från vår sida. Det visar sig också mycket snart att restaurangen har åldrats med en värdighet likt ett bättre vin. Syran i rätten fångas elegant upp av hettan i chilin, och salt tillförs efter eget huvud med hjälp av rostade majskärnor. Fisken är fräsch och perfekt i texturen. Det behöver inte vara svårare än så, även om vi givetvis förstår att enkelheten är en illusion skapat med hjälp av gediget hantverk. 

Vi nöjer oss med läsk denna gång men faktum är att Cevicheria Aji y Ajo även har ett annalkande alkoholtillstånd, varpå vi inom kort kan förvänta oss ett utbud av såväl öl som pisco. Detta, kombinerat med allt ovanstående, gör att Cevicheria Aji y Ajo kan förvänta sig frekventa besök av denna redaktion.

Adress: 
Hökarängsplan 12
Telefon: 
073 320 0931
Hemsida: 
Öppettider: 
tis–ons 11–16, tor–lör 12–21
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 10, 2014.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Borasco

Det är inget dåligt samlat cv som ligger till grund för Tjärhovsplans nya restaurang och bodega.

Krogrecension: Petri

Petter Nilsson har tidigare bland annat ansvarat för driften på Spritmuseums restaurang och drivit restauranger i södra Frankrike.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!