Foto: Martin Henningsson.

Café Nizza

Redaktion 14:19 29 Nov 2016

För en inte alltför lång tid sedan (i oktober) tog gänget från Babette över Hjördis gamla lokaler högt upp på Åsögatan. Resultatet blev Café Nizza – en ambitiös kvarterskrog av sydeuropeisk karaktär. 

Den som bokar bord på restaurangen lägger sig helt i händerna på personalen, som då bestämmer vad som ska serveras i en trerättersmiddag för 500 kronor. Vill du snarare välja själv är det obokningsbara platser vid chef's table som gäller. Vi väljer det senare alternativet, och tar in samtliga rätter på menyn. 

Medan vi väntar på första serveringen får vi in bröd, rostade kikärtor och en prebatchad Dry Martini signerad Jimmy Dymott, och redan där ger krogen prov på sin känsla för detaljer. Drinken är perfekt avvägd och personalen kan själva istället fokusera på viner – ett område de sedan länge behärskar erkänt väl. 

Här skulle vi sedan kunna räkna upp exakt vad vi ätit, såsom en härligt krämig burrata med pistasch och spänstiga ricottadumplings. Eller varför inte en enkel men pigg slätvar följt av en smakbomb i form av lammtagine? Eller kanske allra helst blodkorvskroketter med XO-sås. 

Men det är egentligen ganska meningslöst då krogen byter meny lika ofta som du slickar dig om munnen, så vi nöjer oss istället med att konstatera att nivån är sanslöst hög i förhållande till att du betalar knappt 150 kronor per rätt. Lägg därtill att glasvinet, som givetvis smakar utsökt, kostar 125 spänn per glas och en fatöl 69 kronor och du förstår att det är två nöjda kroggäster som går i spinn strax innan vi lämnar restaurangen.

Café Nizza är ett klockrent exempel på hur en kvarterskrog ska vara, såväl sett till mat som inredning, service och prisnivå. Vi hittar faktiskt inte ett enda fel med den här krogen, och det känns jättekul. 

Adress: 
Åsögatan 171
Telefon: 
08-640 99 50
Hemsida: 
Öppettider: 
Alla dagar 12-24.
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 06, 2016.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Timber

Efter att arga snickaren lämnade Timmermansgatan har den kämpat sig upp som ett restaurangstråk.

Kagges

Det är inga dåliga restauranger som tidigare har huserat i de lokaler som Kalle Lindborg och Douglas ”Dogge” Tjärnhammar-Alm tog över tidigare i år.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!